Avslöjar: Vd:n lämnar Vita Hästen

Fredrik Jensen, 41, lämnar Vita Hästen. ”Det har varit en fantastisk resa, men jag är klar nu. Jag kan inte ta klubben längre”, säger han.

1 december 2016 08:49

Vita Hästen har under vd och klubbdirektör Fredrik Jensen lämnat anonymitetens skugga i division I till ett lag i allsvenskan. Det har varit fyra händelserika, framgångsrika och dramatiska år – både på och vid sidan av isen – men nu är det alltså över.

Den 31 januari 2017 gör han sin sista dag i klubben.

– Det var hit jag tänkte ta klubben, när jag började för fyra år sedan. Jag har inte den energi och den kraft det krävs för ett steg till. Jag vill göra annat i livet. Det kräver ny energi, säger han.

– Beslutet har växt fram under de senaste veckorna. Det känns lagom nu. Jag är klar. Det är inte mer dramatiskt än så.

Du ser lättad ut.

– När man väl kommit fram till ett beslut blir det en lättnad… Vita Hästen har tagit all min tid i flera år. Det är en bra tidpunkt att lämna över till en ny person innan man börjar arbetet inför nästa säsong.

– Det har varit några tuffa, men också roliga och lärorika år. Jag ser fram mot nästa utmaning i min yrkeskarriär.

Som blir?

– Jag vet inte.

LÄS MER: Hästenbloggen: Borta med vinden

Letar ersättare

I svallvågorna av Fredrik Jensens farväl gör Vita Hästen en större förändring i organisationen. Klubbens aktiebolag utlyser i dagarna en extrastämma för en styrelseändring, där förslaget är att den sittande styrelsen i föreningen – under ordförande Yvonne Anglesjös ledning – också blir styrelse för aktiebolaget.

– Vi blir mer ett Vita Hästen, säger Yvonne Anglesjö.

– Det blir mer lättarbetat med kortare väg för beslut. Jag känner mig trygg. Det finns en stor framtidstro med en stark styrelse i föreningen. Vi kommer göra det här tillsammans.

Jakten på Jensens ersättare har börjat.

– Processen är igång, säger Yvonne.

Inte stöpa om

Göran Palmgren, som valdes till ordförande för AB för ett drygt år sedan, tror på den nya tiden i Vita Hästen. Han och hela styrelsen i AB står bakom förändringen.

– Fredrik har gjort ett oerhört arbete under sina år i föreningen, men är mogen för ett nytt steg. Det är så det ser ut idag på många håll.

– Föreningen måste höja sig lite över sin egen vardag. Utveckling kräver förändring. Både AB och klubben har den största respekt för det, menar Göran.

Göran är medveten om den oro, som kan följa i spåren av förändringarna.

– Det kan säkert spekuleras om både det ena och det andra, men vi kan slå fast att Vita Hästens ambitionsnivåer ligger fast. De kan till och med bli lite tydligare. Det gäller inte bara det sportsliga för vårt A-lag utan lika mycket vårt arbete mot näringslivet och ungdomsverksamheten.

– Vi ska inte stöpa eller döpa om Vita Hästen.

Nya miljoner

I samband med organisationsförändringen har den sittande styrelsen i AB arbetat fram en finansieringslösning, som blev klar i dagarna. Ett nytt och riktat sponsorbidrag om ett antal miljoner från Mikael och Johan Karlssons företagsgrupp, som bland annat driver Slättö, säkerställer att aktiebolagets egna kapital och resultatet för helåret är i balans.

– Det ger föreningen trygghet och säkerhet i det fortsatta arbetet för framtiden, säger Johan Karlsson.

– Vi känner oss redo för att möta nya utmaningar och ta nästa steg. Det här ger oss bra förutsättningar, menar Yvonne Anglesjö.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mats Willner