Ingen förlikning i Vita Hästens tvist

Under onsdagen möttes parterna i en förberedande förhandling i tingsrätten. Men just nu står man för långt från varandra för att en förlikning ska vara trolig.

17 januari 2018 16:38

Det är läget i ärendet mellan Vita Hästen och klubbens tidigare säljare Johannes Cakar, som för ett knappt år sedan valde att lämna in en stämningsansökan efter uteblivna uppdragsersättningar och provisioner under de år han jobbade för klubben.

LÄS MER: "Ytterst märkligt att prata om det här"

Den ursprungliga kravet från hans konsultföretag Johannes Cakar Invest AB var på 719 000 kronor, därtill finns även en privat stämning för utebliven semesterersättning på runt 100 000.

Nu har parterna mötts i Norrköpings Tingsrätt i det som kallas muntlig förberedelse och läget kan beskrivas med ett ord:

Oförändrat.

Det innebär att det mesta tyder på att det blir en huvudförhandling som i så fall tidigast kan ske under hösten.

– Det är status quo. Vi har diskuterat möjligheterna till förlikning, men parterna står väldigt långt från varandra och därför är en överenskommelse just nu svår att se, säger Henrik Stenberg på Avenir Advokater som företräder Cakar tillsammans med Anna-Lisa Agneheim.

Härnäst ska parterna upprätta och skicka in sina slutliga bevisuppgifter, vilket ska ske under våren. Datum för en huvudförhandling kommer troligen meddelas inom kort av Norrköpings Tingsrätt.

LÄS MER: Tidigare anställd stämmer Vita Hästen

Yvonne Anglesjö, ordförande i Vita Hästen, säger att klubben bestrider kraven och att man i sin tur också har krav på motparten.

– Vi har bett om en förlikning idag men det är han (motparten) inte intresserad av. Det här handlar om två parter och ingen av dem har pengar. Men nu fortsätter processen, säger Anglesjö om tvisten som fortfarande väntar på att bli avgjord.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson