Ikonen vald för Hästens tyngsta roll

Rickard Rauge valdes till ny ordförande för Vita Hästens föreningsstyrelse. "Det här är inget kortsiktigt uppdrag", sa klubbens ikon.

20 januari 2019 18:41

LÄS MER: Så var det extra årsmötet.

Spelare, tränare, ungdomsledare, styrelseledamot och nu ordförande.

Rickard Rauge är inte enbart en tvåbent ikon i en fyrbent klubb, utan tydlig med att uppdraget han tagit ska styra Hästen mot ett mer långsiktigt mål.

Längre än fram till nästa årsmöte som väntar i juni.

– Absolut, det här är inget kortsiktigt uppdrag. Givetvis ska föreningen och medlemmarna få säga sitt. Men min ambition är att det ska bli längre än några månader, sa 55-årige Rickard Rauge efter det snabba extra årsmötet som basketprofilen Anders Marcus klubbade igenom med hjälp av Annika Kindeberg.

Det var i mellandagarna som tidigare ordförande Yvonne Anglesjö blev utsatt för hot och trakasserier från ett antal supportrar.

Hon valde att lämna sina båda ordförandeposter i Vita Hästen, i föreningsstyrelsen och Vita Hästen AB.

Den tidigare ordföranden valde att inte gå på det extra årsmötet, på grund av att hon mår så dåligt av situationen.

Janne Ohlin passade på att ge en känga till dem eller de, ifall de skulle varit någon av de 38 som var närvarande på årsmötet.

– För mig finns ingen förening utan supportrar. Men de har också ett ansvar att uppträda så det gagnar föreningen och inte så att det gagnar dem själva. Det är fan i mig inte några supportrar som tillsätter eller tränare eller ordförande i en förening. Vänd er till en valberedning om ni vill att någon ska avgå.

Ohlin önskade också att om den eller de som låg bakom aktionen skulle ge sig tillkänna, men det gensvaret var ringa.

Det extra årsmötet klubbades snabbt igenom. De nya ledamöterna på plats presenterade sig själva.

Ett kort första styrelsemöte hölls direkt efteråt.

Rickard Rauge var nöjd med den nya sammansättningen.

– Det finns ändå företagare med här från näringslivet, sedan måste vi alltid ha influenser och styrelsefolk från ungdomsverksamhet också. Men mest lämpade människor för en styrelse. Vi vill inte ha ledmöter som kommer sitta i en styrelse för att sitta där och ta en plats. Vi vill ha folk som kan bidra med någonting, hjälpa föreningen och sedermera föra hela konceptet framåt, sa han direkt efter valet.

Har du den tuffaste matchen framför dig?

– Både och. Ekonomin går lite hand i hand med de sportsliga framgångarna som har varit lite si och så i år. Vi har en budget att följa som vi drivs mot och så ska vi få ihop den.

Tvekade du inför uppdraget?

– Jag har nästan gjort allting. När jag fick frågan så kände jag att jag har något att bidra med till föreningen. Det känner jag mig trygg i och ser det som ett hedersuppdrag, säger ordföranden som har sin matchtröja nummer 17 hissad i Himmelstalundshallen.

Vita Hästens föreningsstyrelse

Ordförande:

Rickard Rauge.

Ledamöter:

Fabio Baglioni,

Magnus Lundbäck,

Mattias Fälting,

Kvarvarande ledamöter: Peter Flygt, Richard Lundqvist, Andreas Nordgren.

Suppleanter:

Molly Dalenbäck,

Daniel Lyckhammar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle