Hästen-målvakten nöjd med förtroendet

Oscar Masiello har klivit fram ur skuggan. "Det är inget att hymla om, man vill alltid spela", säger Vita Hästen-målvakten.

Oscar Masiello har visat bra form på slutet.

Oscar Masiello har visat bra form på slutet.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-11-16 11:00

Viktor Kokman har varit Hästens nummer ett oftast den här hösten. Norrköpingsfödde Kokman har stått 15 matcher hittills, Masiello fem.

Men på slutet har Masiello fått förtroendet – och tagit det.

– Jag känner att det blir bättre och bättre, säger 22-åringen själv. 

Han fick komma in mot Björklöven vid underläge 1–4 och spikade igen. Hästen var nära att gå ikapp men fick se hemmalaget sätta 5–3 i öppen kasse på slutet.

Mot Mora fortsatte Masiello i målet och då kom också trepoängaren.

– Det kändes bra när jag kom in mot "Löven" i måndags och jag byggde vidare lite på det mot Mora. Det är en mix av att vi gjorde en riktigt bra laginsats och att jag kände att spelet stämde för mig själv också.

Speciellt att komma in mot Björklöven?

– Det var roligt såklart. Gamla klubben och jag har varit där både som ungdom och ett par år som senior. Sedan var det otroligt skönt med tre poäng i Mora också. Efterlängtat för oss.

Vad betyder för dig att du har fått förtroendet i ett par matcher på slutet?

– Klart att det betyder mycket. Det är trots allt på match man kan utveckla sitt spel. Det känns som att jag är på god väg.

När han kom till Vita Hästen inför säsongen visste han att han skulle få tampas med Viktor Kokman om förstaplatsen i målet. När det inte blivit så mycket speltid i inledningen är det lätt att börja fundera.

Har det varit frustrerande?

– Det är väl inget att hymla med, man vill alltid spela. Samtidigt har jag fått lägga fokus på mitt och vara förberedd när chansen väl kommer. Det är mer där mitt fokus legat än att vara frustrerad. 

Ni har en sund konkurrens, du och Viktor?

– Absolut, absolut!

Räknar du med att fortsätta ha "förstaspaden" mot Karlskrona (borta) på söndag också?

– Det är upp till de där borta att välja vem som får stå, säger Masiello och pekar mot huvudtränaren Tony Zabel en bit bort. Det jag kan göra är att göra det jag kan så bra som möjligt. 

Det känns som att ni är på uppgång som lag.

– Det håller jag med om. Det är lite grejer som har krävts av oss för att ta den där trean istället för att det ska bli kryss. Över tid ljuger inte tabellen, vi har behövt jobba på lite saker. Men det är det som är tjusningen, att man kan utvecklas som lag och det tycker jag att vi har gjort.

Precis som Oscar Masiello själv.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!