Vita Hästen jagade ytterligare kontakt i Örnsköldsvik i den kämpiga bottenstriden, dock utan avstängde skyttekungen Henrik Rommel som väntar på eventuella ytterligare påföljder.

Gästerna gjorde en bra förstaperiod i Fjällräven Center, även om spelet var lite tillknäppt.

Men Daniel Josefsson åkte ut för en förseelse som knappt någon noterade – och plötsligt låg 1–0 i nätet bakom Marcus Hellgren Smed. Jonathan Johnsson sköt och pucken letade sig turligt in via en studs på Axel Levanders skridsko.

Vita Hästen fick också till ett farligt powerplay i den första perioden. Mattias Beck, i Rommel-positionen, fick bra läge utan att kunna få in kvitteringen.

Det hann inte gå länge av den andra perioden innan Jonathan Johnsson blev tvåmålsskytt. Hellgren Smed lämnade en retur som Johnsson rakade in utan pardon.

Kort därpå var det bara ett par centimeter ifrån 3–0 men stolpen räddade Vita Hästen den gången. Modo stormade fram och gästerna fick det jobbigt att freda sig. Leif Strömberg tog timeout för att kyla ner läget och få ordning på linjerna.

Det gav tydligen effekt. Erik Borg höll sig framme vid kassen och styrde snyggt in 2–1 efter Becks framspelning.

Hästen fick ytterligare bränsle efter ett lyckat boxplay och var ute efter en kvittering.

Men – det finns alltid en motståndare. Modo kändes klart hetast i mittperioden. Det rödklädda hemmalaget vann skotten stort och svärmade runt Hellgren Smed som fick det riktigt svettigt.

Linus Andersson borde dock ha lagt in 2–2 i slutet. Målskytten Borg trampade runt kassen och fick fram pucken till ett öppet läge, även om vinkeln inte var den bästa för det unga nyförvärvet.

Vita Hästen hade tre raka bortaförluster inför mötet och ville självklart bryta den negativa sviten.

Efter knappt halva den tredje perioden fick Hästen chansen i fem mot fyra. Det blev inget mål den gången, men däremot så fort Modo hade blivit fulltaligt.

Arvid Degerstedt fick pucken med fart uppe och drog till direkt, högt i det bortre hörnet.

Påpassligt, viktigt och vidöppet inför avslutningen.

Hästen fick ett nytt powerplay-läge med 7.30 kvar men slarvade bort den möjligheten.

Modo återkom med nya krafter och pressade på hårdast i slutminuterna. Matchen gick dock till förlängning och böljande spel tre mot tre. Dock inget mål på fem minuter.

Straffar fick avgöra och där vann Modo med 2–1. Mattias Beck satte sin för Vita Hästen.