Här möter fansen Hästen – i natten

Vita Hästen fick med sig tre poäng från Umeå – och möttes av fansen mitt i natten. "Det har blivit en tradition och speciellt för oss", säger Hästen Fanz ordförande Louise Carlén.

13 januari 2019 17:45

LÄS MER: Kokman" En ganska tacksam match"

LÄS MER: Mardrömsresan kbäckte inte Hästen

När Vita Hästen vinner på bortais har firandet inte slutat där. Det har sedan några år tillbaka också blivit en grej att fansen ska möta upp i rondellen vid Himmelstalundshallen när laget kommer hem igen.

Så var det även inatt.

Trots att det blev ganska sent och att man fick vänta med tanke på att lagets bussresa hem från Umeå tog en stund ...

– Klockan var nog kvart över fyra någonstans. Det här var nog det mesta hittills den här säsongen. Vi var runt 25 personer, säger Louise Carlén om uppslutningen trots den sena timmen.

2019 har börjat bättre än hösten var. Laget har plockat nio poäng på fyra matcher och lyft lite i tabellens botten. Det är fortfarande långt upp till närmaste lag men man har i alla fall knappat in lite.

Det märks också bland fansen.

Och kanske bidrog till att så många ville komma och fira den här trepoängaren?

– Precis. De har gjort det bra hittills, då vill man vara där, säger Louise om den lite annorlunda traditionen.

– Det var rätt kul igår, en kompis kille ska ha sagt att det är ett stört beteende, haha. Men det har blivit en tradition och speciellt för oss. Det är kul att stå där när laget kommer hem. Sedan har det varit väldigt olika, någon gång har det varit en person, någon annan gång tre. Nu var det välbesökt.

Louise Carlén och Hästen Fanz hoppas att det är lite positiva vindar runt klubben nu, inte minst när det börjat ramla in poäng igen efter den tuffa perioden före årsskiftet.

– Det känns så, jag tycker det märks lite överallt i snacket att det är mer positivt. Det är i alla fall det man hör utanför, som när man sitter på spårvagnen och någon sitter och tittar på August Gunnarssons mål (mot Södertälje). Det är inte bara stämningen för fansen.

Kan laget klara det här utan kval till och med?

– Fortsätter de så här och de andra lagen inte vinner så mycket finns möjligheten. Men jag tror väl fortfarande att det blir kvalserien, men om det blir så är det skönt att komma dit med lite vinster i ryggen också. Det känns som att det lossnat och att de gör mål framåt framför allt.

På onsdag spelar Vita Hästen hemma mot Almtuna, en ny viktig match i bottenstriden.

– Vi hoppas kunna locka lite fler att stå i klacken, säger Louise Carlén om hur man vill bidra för laget utanför isen.

Från läktaren – och från rondellen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson