Klart: Här är Peterssons klubbval

Enligt tidigare uppgifter till NT–sporten har Vita Hästen fört en dialog med förre SHL-backen Bobbo Petersson. Men han kommer inte flytta till Norrköping kommande säsong. Han har istället skrivit på för Södertälje.

6 augusti 2019 11:43

Det har surrats om en dialog mellan Tony Zabel och en SHL–back under sommaren. För ett par veckor sedan nåddes NT–sporten av uppgifter om att det skulle röra sig om djurgårdsbacken Bobbo Peterson – uppgifter som Tony Zabel tillbakavisade direkt.

– Jag hade kontakt med honom när jag satte igång den här processen, så hans namn har figurerat tidigare. Jag känner honom sedan tidigare. Men nej, han är det inte, svarade Zabel då.

Oavsett om Petersson är den SHL–back som varit på nye Hästen-coachens radar eller inte så kommer han inte ses i Vita Hästen-tröjan kommande säsong. Men han kommer troligen att dyka upp i Himmelstalundshallen ändå. Den 27–årige backen som har sex raka säsonger i SHL har istället skrivit på för Södertälje SK i hockeyallsvenskan. Under tisdagsmorgonen avslöjade sportbladet att övergången var klar. Något som senare bekräftades av klubben.

– Det känns otroligt roligt och inspirerande. Dels har jag många minnen av att möta SSK och har alltid gillat att spela i Scaniarinken så det ska bli roligt att få ha den som hemmaarena. SSK är en anrik förening som enligt mig hör hemma i SHL och jag ser verkligen fram emot att vara med på denna resan, säger Petersson till klubbens hemsida.

Petersson som har rötter i Blekinge har i SHL representerat Örebro i fyra säsonger, Karlskrona i en och under fjolåret tillhörde han alltså Djurgården. Flera klubbar ska ha varit intresserade av backen som inte ingick i stockholmslagets planer för den här säsongen.

Värt att notera är att Petersson spelat en match för Vita Hästen tidigare. Under säsongen 2015/2016 lånades han in från Örebro som en del av det samarbetsavtal som klubbarna hade då.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg

Ämnen du kan följa