Han stannar ett år till i Vita Hästen

Linus Andersson fortsätter i Vita Hästen. "Det känns jättekul, en spelare med en väldigt stor uppsida", säger klubbens tränare Tony Zabel om förlängningen.

LÄS MER: Konkurrentens back på väg till Hästen

LÄS MER: Efter skadehelvetet: Han kan lämna

Lagbygget fortsätter att formas. Linus Andersson kom in på lån från Skellefteå under den gångna säsongen och gjorde succé i Vita Hästen med sin spelstil och sitt vassa skott.

Många har hoppats att 20-åringen skulle bli kvar.

Nu blir det också så.

I dag meddelar Vita Hästen i ett pressmeddelande att man förlängt med forwarden som svarade för fem poäng på 16 matcher i hockeyallsvenskan samt sex poäng (fyra mål) i kvalserien. När Sporten får tag på tränaren Tony Zabel är han väldigt nöjd med att ha skrivit kontrakt på ett år med den unge forwarden.

– Det känns jättekul. En ung modern forward med väldigt stora uppsidor. Jag tycker att det är en träningskille också som vill längre än allsvenskan. Sådana som vi vill jobba med i Vita Hästen. Han har sitt skott och sin skridskoåkning och jag skulle tro att han är väldigt jobbig att möta. Han skulle till och med kunna få sitt genombrott i vinter.

Zabel säger också att Linus Andersson nu är Vita Hästens spelare och lämnar Skellefteå permanent för Norrköpingsklubben.

Därmed blir han en ny viktig pusselbit i det lagbygge som pågår.

– Jag tycker att vi ligger helt okej till. När man spelar kvalserien kommer man ofta lite efter men nu tycker jag att vi fått in några väldigt stabila backar, säger Zabel som räknar in klara Arvid Aronsson men också ser Rikard Olsén och Anton Danielsson som spelare för Vita Hästen även kommande vinter.

Jacob Spångberg har ryktats från Södertälje också.

– Det är inget jag vill kommentera men vi för samtal med flera backar.

Vad är det för spelartyper ni främst letar efter i lagbygget?

– Jag och Czarnecki (Niklas, assisterande tränaren) har diskuterat väldigt mycket hur vi vill att det ska se ut och vad som krävs för hockeyallsvenskan. Grunden är att vi vill ha någon form av bra skridskoåkning. Allsvenskan är en snabb liga och vi vill ha spelare som gillar att spela med hög fart, svarar Zabel och fortsätter:

– Det handlar också om att hitta spelare som gör andra bättre, vem som passar att spela med vem och så vidare. Vi vet vad vi vill stå för och att folk som kommer till hallen ska vara stolta över oss.

Förra veckan berättade ett antal spelare att de eftersökte besked från klubben om vad som händer med deras framtid i Vita Hästen. Tony Zabel säger att han betar av de samtalen.

– Jag har inte hunnit prata med alla, det blir mycket att ta tag i den här tiden när man kommer in så här. Först var "Strumpan" (Leif Strömberg) här och lämnade, sedan Sune Bergman som också lämnade. Då blir det ingen som tar i de frågorna men de samtalen pågår nu och vi vill göra det på ett sätt som är bra för Vita Hästen.

Finns det några du kan gå ut med som fått beskedet att söka sig vidare?

– Jag vill inte släppa det utan killarna för göra det själva i så fall. Det finns olika anledningar till det men jag vill visa respekt för dem, de kanske sitter i förhandlingar med andra klubbar och liknande.

Klara för Vita Hästen hittills är Viktor Kokman, Arvid Aronsson, Arvid Degerstedt, Kevin Elgestål, Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson, Simon Krekula och Linus Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa