Han får inte stanna i Hästen

Tiden i Vita Hästen är över för Morgan Hassel. "Lite blandade känslor", säger backen som nu har gjort klart med en ny klubb.

9 juni 2017 13:22

Efter fyra säsonger i Vita Hästen blir det klubbyte för Morgan Hassel. Den 28-årige backen skrev på fredagen på för Västerås kommande säsong.

– Ja, det blev klart i dag. Vi har pratat en tid, de har varit jätteintresserade och ville verkligen ha dit mig, och jag har fått en bra uppfattning av tränaren och sportchefen, säger Hassel.

I våras hoppades han få fortsätta i Vita Hästen även framöver, men han har tvingats tänka om.

– Jag har inte hört nåt alls från Hästen sen säsongen tog slut. Jag pratade med Jonas (tränare Johnson) och Niklas (dåvarande sportchef Czarnecki) precis i slutet av säsongen, de lät ganska positiva då, men sen har jag som sagt inte hört ett ljud därifrån. Då kände jag att jag inte var så jätteviktig där liksom, och ska det vara så vill jag prova nåt annat istället, säger Hassel.

När Hästen visade noll intresse blev valet att skriva på för Västerås enkelt, konstaterar han.

– Jag tänkte ju först vara kvar, men när det blev som det blev var det ett lätt beslut. Samtidigt en lite märklig situation, efter fyra år i Hästen är det konstigt att inte få höra nåt, säger Hassel.

2015–16 var han skadad, men kom tillbaka förra säsongen och fick mycket speltid i varje match i allsvenskan.

– Det var en speciell säsong efter min skada, men efter jul kändes det bättre och bättre.

Efter sommaren går flyttlasset från Norrköping till Västerås.

– Det är med blandade känslor. Det känns bra att ha klart med ny klubb, men samtidigt tufft att lämna Norrköping efter fyra år. Vi har ju rotat oss här, säger han.

Västerås trillade ur allsvenskan i våras så nu får Hassel vara med och försöka ta upp klubben från division 1.

– Jag spelade i ettan med Hästen under mitt första år här, och vet att det är långt ifrån lätt att gå upp. Mycket måste stämma, men man får se det som en process, säger Hassel.

Vita Hästens tränare Jonas Johnson konstaterar att det är "helheten i truppen som avgör hur bitarna faller på plats", och trots bara tre backar klara i nästa säsongs trupp är han inte orolig.

– Jag har en god känsla efter de samtal jag fört med tänkbara nya backar, några är väldigt nära men det är inte klart förrän det är helt klart. Jag känner ingen stress alls, säger Jonas.

Kanadensiske backen Jordan Rowley spelade med Hästen senaste säsongen. Klubben vill ha tillbaka honom, men Jonas Johnson ser en del svårigheter.

– Det känns långt borta, ekonomin spelar in och han vill inte bestämma sig så, tyvärr är det avlägset just nu, säger Jonas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander