Förre Hästen-forwardens nya skadeelände

Större delen av den gångna säsongen i Vita Hästen förstördes av en skada. August Gunnarsson har inte haft bättre lycka i BIK Karlskoga.

August Gunnarsson var skadeförföljd förra säsongen. Nu fortsätter problem för forwarden.

August Gunnarsson var skadeförföljd förra säsongen. Nu fortsätter problem för forwarden.

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Ishockey2019-10-08 13:44

Det är Hockeynews som rapporterar att forwarden, som lämnade Vita Hästen under sommaren för en ny utmaning, inte är nära att spela.

August Gunnarsson hade bekymmer med ryggen under sitt sista år i Vita Hästen. När han väl var tillbaka fick han problem med handen istället. Det blev bara 14 allsvenska matcher samt ytterligare några i kvalserien. Till den här hösten fick han inget nytt kontrakt i klubben och sökte sig vidare.

Starten i BIK Karlskoga har dock inte blivit mycket roligare.

Handskadan har fortsatt att krångla och har hållit Gunnarsson borta från spel hittills, han kunde inte heller vara på isen när laget var i Himmelstalundshallen tidigare under hösten.

Gunnarsson är inte nära en comeback. Istället tvingas han till operation för den skadade handen.

– Vi trodde väl att det var bra, men sen började det här spöka när vi började träna. Jag ska inte sätta någon diagnos men det är en handskada och det är operation som väntar. Det går väl att spela på sprutor som i fjol, men någonting behöver göras så att han inte får långvariga men, säger BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh till Hockeynews.

När han kan vara tillbaka är nu oklart.

– Det vet jag egentligen inte, men vi räknar inte med honom inom tio-tolv veckor. Det är synd för honom, men självklart även för vår del. Nu funkar ryggen och höften, men så ramlar det här på i stället, fortsätter Lundh om den skadeförföljde 23-åringen.

Karta: Nobelhallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!