Förre Hästen-backen hjälte i Norge

Frisk Asker blev norska mästare i ishockey. Det avgörande målet? Det satte en före detta Vita Hästen-spelare i förlängningen.

16 april 2019 09:49

Det blev 4–2 i matcher i finalserien när Frisk Asker säkrade guldet på hemmaplan under måndagskvällen. Men det krävdes förlängning mot Storhamar i den sjätte finalmatchen innan det avgjordes.

Där slog en inte helt van målskytt till.

Christian Kåsastul satte avgöranda målet 2.19 in i förlängningen och skapade på det sättet den häftiga stämningen i Askerhallen.

Frisk Asker var hårt pressat i matchen och kvitterade till 2–2 på slutet av ordniarie tid innan den förre Vita Hästen-backen alltså slog till och sköt hem guldet för laget som skrällt sig genom slutspelet och till slut stod där som vinnare.

Christian Kåsastul spelade i Vita Hästen under förra säsongen, men fick lämna klubben under våren efter att ha gjort sex poäng på 33 matcher. Den norske landslagsmannen skrev på för Frisk Asker då, en klubb han alltså spelat för även den här säsongen.

På tal om Frisk Asker så är det också klubben där Sune Bergman varit tränare i nio säsonger totalt – var Bergman kommer träna i höst återstår att se efter att han lett Vita Hästen till förstaplatsen i kvalserien.

Idag återvänder han i alla fall till Norge.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson