Femte raka –då lyfter Vita Hästen

Hästens Anton Johansson avgjorde (3-1) när Västervik tog ut målvakten i sista perioden.

Arvid Degerstedt får puck med viss hjälp en trängd Simon Krekula.

Ishockey2019-11-24 17:20

Vita Hästen kom med fyra raka segrar i bagaget till Västervik och var också det lag som startade mest effektivt.

Visst skulle kanske Viktor Lodin haft utdelning på sitt första friläge.

Men istället var det Kevin Elgestål som blev första målskytt för gästerna i derbymötet. Med hjälp av Simon Fernholm spelade sig in i Västerviks zon och fick utdelning på andraläget.

Femte målet för säsongen och jubel för Hästens nummer 21.

Linus Andersson briljerade på nytt med sin effektivitet och den lurighet han har i handlederna. Samuel Ward i Västerviksmålet fick släppa andra pucken bakom sig.

Plivit Arena och Västervik bjöd på tårta för hallens 35-årsdag, men det var något dämpat efter första 20 minuterna.

Västerviks hemmapublik kunde dock känna en viss stillad målhunger efter andra periodens power break. Rob Bordson satte första pucken bakom Viktor Kokman och det var match igen.

Vita Hästen hade bra chanser när de spelade tre mot fem lite senare, men Västerviks box play var tätt. Hästen som brukar vinna sina andra perioder fick lämna rinken med ett insläppt mål, men fortfarande i ledning.

Tredje perioden hade Västervik jobbat sig allt hårdare in för en kvittering och vändning. De hittade in fint framför Kokman som var tät och lugn när peten kom framför honom. Till slut tog Västervik ut Samuel Ward i målet, då kom matchens fräckis. Ett slarvigt diagonalpass snappades upp av Kevin Elgestål på tennis och Anton Johansson kunde skicka in pucken iskallt via stolpen.

Klangen från metallramen var också signalen för matchen.

Hästen tog femte raka segern och seglade upp på sjätteplats i tabellen.

Matchfakta

Västervik–Vita Hästen 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)

Målen: 0–1 (10.51) Kevin Elgestål (Simon Fernholm), 0–2 (18.15) – Linus Andersson (Jens Holmström), 1–2 (32.13) Rob Bordson (Adam Plant, Victor Öhman). 1–3 (57.54) Anton Johansson (Kevin Elgestål).

Skott: 19–32 (6–12, 7–12,  6–8).

Karta: Plivit Arena