En insats som var värd mycket mer, Hästen

Vad tar man med sig från en långresa med noll utdelning? Faktiskt en hel del ändå, Vita Hästen.

Ishockey2019-10-03 08:00

Det sägs att målvakter kan växa ut till spöken. Det var kanske inte riktigt det läget på Joe Cannata i Björklövens mål, men att han fick priset som bäste hemmaspelare mot Vita Hästen var både rimligt och kanske också en aning talande.

Vita Hästen hade lägen för mer. 

Men fick nöja sig med ett slumpmål (eller om man ska säga att det var smart av Jens Holmström) på slutet. I effektiviteten fanns det absolut mer att hämta – hade den varit på plats hade det till och med kunnat bli både poäng och till och med seger med hem från mötet ett av med hockeyallsvenskans hetaste lag.

För mycket annat var bra mot Björklöven.

Hur laget stängde ner "Löven" långa stunder och inte tillät dem att skapa så mycket heta lägen framför Viktor Kokman (som stod pall för det mesta i övrigt). Det ser ut att vara mer struktur och tanke än på flera säsonger.

Och hur man ändå forcerade och skakade fram en del lägen mot seriens vassaste försvar.

Jacob Spångberg och Simon Fernholm bildar ett nytt backpar i år som kommer bli otroligt nyttigt. Duon får också mycket förtroende. Den här kvällen var det också de mindre namnkunniga kedjorna som drev laget framåt. Erik Borg var till exempel värd mer för sitt slit.

Tränaren Tony Zabel var lika nöjd med insatsen nu som han var missnöjd med densamma mot Västervik senast. Då vann laget, nu kammade man noll. Men sett till spel och insats var Vita Hästen värt mer i Umeå.

Samtidigt: Björklöven ser riktigt starkt ut i år. Det är tidigt än, men det skulle inte förvåna mig om laget är med och kvalar uppåt mot SHL i vår. Det säger kanske också en del om Hästens insats och vad man ser ut att ha på gång.

Karta: A3 Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!