LÄS MER:"Målkungen tar av gipset"

13 matcher återstår för Hästens del och än är inte hoppet ute om att undvika kvalspel.

Truppmässigt är det samma gäng som är redo för bussresan till Blekinge som föll hemma mot Leksand senast. Saknas gör alltså skadade Henrik Nyberg (foten, borta hela våren), Simon Krekula (foten), Mattias Kalin (fingret), Henrik Rommel (handen) och Anton Danielsson (inflammerad armbåge).

KHK ligger på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Hästen har bara lyckats plocka en poäng på tre matcher mot lördagens motståndare. Senaste mötet i NKT Arena slutade 4–1.

– Jag tycker ändå vi gjorde en bra match i Karlskrona sist. Det var ju då, och i matchen innan, som det här skadehelvetet började. Det har hängt på nu i sju–åtta veckor. Samtidigt har vi hanterat det på ett bra sätt och jag ser det som en bra chans att ta tre poäng, säger Strömberg efter fredagsträningen.

I så fall bör man nog inleda matchen bättre än hemma mot Leksand senast, även om det bara stod 0–1 efter 20 minuter.

– De höll upp laget ganska högt på oss. Vi gillar att de gör det men vi blev ändå lite passiva i starten. Det var lite surt.

– Sen är ju om och kanske inga argument men vi hade tomt mål att göra 1–0 i PP. Det var helt otroligt. Sen spelade vi jävligt bra hockey i andra perioden men gav bort två mål i princip. Vi gjorde ändå ett djävulskt försök att gå ikapp, säger Strömberg om 2–3-matchen.

Efter tio matcher med Viktor Kokman i målet släpptes Marcus Hellgren Smed fram senast.

– Vi ska in och snacka hur vi ska göra nu. Han (Hellgren Smed) gjorde det bra även om han släppte kort hörn vid 1–0-pucken. Viktor har spelat bra också men det jag gillar med Marcus är att han har krigat hårt på träningarna och tagit det på rätt sätt. Jag tycker det är bra att de blir lite griniga.De är inte griniga mot varandra men visar oss att de vill stå, säger Leif Strömberg.