Efter skadehelvetet: Han lär lämna Hästen

August Gunnarsson hade en säsong som till stor del förstördes av skador. Det ser inte ut som att det blir någon fortsättning i Vita Hästen för prickskyttens del.

30 april 2019 15:00

14 av 52 möjliga matcher i grundserien var vad August Gunnarsson kunde delta i efter sina envisa skadebekymmer. Kvalserien kunde han inte heller fullfölja, men han bokfördes för åtta matcher.

– Det var en jobbig säsong, både för laget och för egen del. Det tär på en när man hela tiden ska oroa sig och tänka på att man har ont, säger 23-åringen.

Gunnarsson har i dagarna återvänt till Sverige efter en resa.

– Det var skönt att komma iväg och tänka på annat. Den här veckan tänkte jag börja träna igen. Och det blir rehab, först och främst vill jag bli helt frisk, säger Gunnarsson.

Han räknar inte med att det blir någon fortsättning i Vita Hästen, som han har representerat i tre säsonger.

– Jag har inte hört någonting, så det skulle förvåna mig, men jag säger ju inte nej till Hästen. Jag förstår att de kanske inte vill ha mig med tanke på alla skador. Samtidigt är det tråkigt att de inte har hört av sig med någon form av avstämning, jag har ju ändå varit här i tre år. Det hade varit bättre att få ett ja eller ett nej, säger August Gunnarsson som själv inte har hört av sig till Vita Hästen för att försöka bena ut läget.

Om nu Gunnarssons farhågor visar sig stämma och försvinner för Vita Hästen, så gläds han i alla fall åt det säkrade allsvenska kontraktet.

– Jag och många spelare kände en stor lättnad. Det hade inte känts kul att spela ner ett lag och sedan lämna klubben, säger Örebrosonen.

Det är fortsatt spel i allsvenskan du siktar på antar jag?

– Ja. Det var ett tag sedan jag snackade med min agent, men det ska finnas intresse. Det lär hända mycket i alla klubbar under maj och juni. Prio ett är dock som sagt att bli helt frisk. Det ska bli skönt att komma in i rutinerna igen med träning nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis