"Det tar tio minuter innan vi vaknar till"

Den käftsmällen kändes. "Vi får skylla oss själva", sa Hästen-backen Rikard Olsén efter Tranås seger.

26 mars 2019 22:19

Det stod 3–5 på tavlan efter att Vita Hästen hade kvitterat tre gånger. Men smålänningarna fick sista ordet när hemmalaget gick för en segerpuck i den tredje perioden.

Trots 41–14 i skott blev det noll poäng mot division 1-laget som inte kom till Himmelstalundshallen för att be om ursäkt.

Rikard Olsén drog på sig jackan och dojorna efter duschen och kunde konstatera att laget missade att hänga på fullpoängaren Almtuna i kvalserietoppen.

– Det är klart att det är surt men vi får skylla oss själva. Jag tycker vi ger bort det. Vi är inte med i början av första perioden. Det tar tio minuter innan vi vaknar till, sa han.

Blev ni lite förvånade över deras spel?

– Nej. Vi var förberedda på att de skulle komma hårt från början. Det är absolut ingen ursäkt.

De tog initiativet och fick utdelning i början.

– Ja. Vi var inte med helt enkelt.

Därefter kom ett riktigt bombardemang från Vita Hästen innan Christopher Fish äntligen kunde kvittera.

Det kändes som om Vita Hästen förde matchen större delen men skenet kanske bedrog? Tranås var farliga med pucken och varje kvittering följdes av ett nytt ledningsmål för gästerna.

Effektivitet är ett annat ord att beskriva det ur Tranås synvinkel.

– Det är klart att det är tungt. Samtidigt tror jag alla känner att vi hade så pass många lägen att vi skulle kunna vända och gå om dem liksom. Men vi lyckades inte göra det i dag. Vi var alldeles för dåliga i egen zon framför allt där vi inte jobbade klart situationerna. Det är vi som ger dem de målen, sa Olsén.

De såg trötta ut när ni gick hårt för att få in 4–3.

– Jo, så är det ju. Det kändes som att vi hade dem där men så var det lite i hela matchen. Spelmässigt och skottmässigt hade vi ju övertag men det spelar inte så stor roll när vi låter dem göra såna mål heller.

Vid en hemmatrea hade Vita Hästen och Almtuna seglat ifrån i toppen efter bara tre matcher. Nu ser det jämnare ut även om Vita Hästen ligger kvar på den "allsvenska" andraplatsen.

– Det är bara att tänka "nästa match" hela tiden. Det kommer vara fight hela vägen in till slutet, det är jag helt övertygad om, sa Olsén.

Vad säger du om standarden på de tre division 1-lagen som ni har mött?

– Man ser ju, vi har det tufft varje match. Det är klart att det är hög standard. Vi har spelat i allsvenskan i år och har kunnat slå alla lag. Nu spelar vi mot topplagen i ettan och de klarar av att slå oss också.

Almtuna nästa då, som ni känner till efter fyra matcher. Hur passar dem er?

– Det är ny i dag i morgon och det är bara att förbereda sig. Vi vet hur de brukar spela. Vi har slagit dem tidigare och det är bara att gå in och försöka vinna den matchen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh