"Det har släppt och vi vågar spela"

Sen poängräddare senast, stor dominant nu och målskytt igen. Marcus Eriksson har hittat formen. "Det flöt på", sa han efter Vita Hästens 3–0-seger mot Västerås.

15 februari 2019 22:25

Den 33-årige veteranen hade en tung höst – precis som hela laget. Senaste tiden har det lossnat. Mot Västerås var Marcus Eriksson briljant. Allt han gjorde blev rätt. Det måste ha varit hans bästa match för säsongen.

– Det vet jag inte, har inte koll på alla matcher men så jäkla vass har jag ju inte varit så det är kanske inte så svårt att göra bästa matchen för säsongen, sa "Macke" med ett leende.

Du gjorde lite som du ville där ute?

– Nja, det vet jag inte heller men det kändes bra. Vi startade bra med ett bra förstabyte och fortsatte så. Jag tycker vi borde haft nåt mål redan där i första. Det flöt på, vi jobbade hårt och det har börjat lossna lite för hela laget känns det som, så det är skönt.

Vad är skillnaden mot tidigare?

– Ja du, om jag visste det. Är nog en kombination av massor med saker. När det gick som tyngst hade vi det väldigt tungt. Misstag, dåligt självförtroende och massa saker gjorde att det blev väldigt krampaktigt. Det har släppt och vi vågar spela mer, det måste man göra för att vinna. Man måste våga slå en passning och även skjuta. Vi var väldigt långt nere på botten, mycket har ändrats. Det tog lite för lång tid att kravla sig upp ur det, det är därför vi ligger där vi gör, sa "Macke" i korridoren utanför ett omklädningsrum med glada spelare.

I onsdags fixade han poäng genom sin sena kvittering mot Oskarshamn. Nu fortsatte "Macke" på målspåret och satte 1–0 en bit i andra perioden.

– Absolut viktigt, ett förlösande mål. Sen kom 2–0 i power play hyfsat nära efter första målet. Då lyfte vi ännu mer. En bra match, skönt att spika igen bakåt och samtidigt vinna, sa Marcus, som nu är uppe i totalt sex fullträffar den här säsongen.

– Två mål på två matcher tillhör inte vanligheterna, konstaterade han och skrattade.

I hemmamålet var Viktor Kokman tillbaka efter att ha fått stå i båset tre matcher i rad. Kokman storspelade direkt när han nu fick chansen på nytt.

– Marcus (Hellgren Smed) har spelat jättebra de tre matcherna, så det var bara att sitta och vänta på sin tur igen. Kände att jag hade inget att må dåligt över de där tre matcherna utan försökte bara köra på, vara glad och redo när jag fick chansen igen, sa Kokman.

Det var han onekligen. Han tog allt den här kvällen.

– Jag kom in i det bra, var väldigt tacksamt. När man inte spelat på ett tag brukar det vara lite nervöst och lite ringrostigt, första perioden blev perfekt för mig att komma in i det. Sen var det lite mer att göra i andra och då är man varm i kläderna, känns som pucken är lite snällare mot en då, sa Kokman och log.

Han var nöjd med att hålla nollan och med segern.

– En riktigt bra insats, gedigen liksom. Vi jobbade som ett lag från försvars- till anfallszon, sa Kokman.

Matchfakta

Vita Hästen–Västerås 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (7.34) Marcus Eriksson (Jesper Samuelsson/Arvid Degerstedt), 2–0 (10.30) Emil Eriksson (August Gunnarsson/Marcus Eriksson), spel fem mot fyra. Tredje: 3–0 (13.42) Erik Borg (Christopher Fish/Mattias Beck). Utvisningar, Vita Hästen: 3x2 minuter; Västerås: 4x2 min. Skott: 23–26 (7–7, 8–9, 8–10). Publik: 2 907. Domare: Johan Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander