"De blev jävligt kostsamma, det kan jag säga"

Individuella misstag var en stor faktor till att Vita Hästen förlorade borta mot dittills segerlösa Tingsryd. "Det är varje spelares enskilda ansvar", säger tränaren Leif Strömberg som var mäkta besviken.

9 oktober 2018 22:24

5–3 visade resultattavlan i Nelson Garden Arena. En sur förlust för Vita Hästen.

Vita Hästen kom in fel i matchen från start. Tingsryd förde spelet och tog tidigt ledningen, inte orättvist. Vita Hästens snabba kvittering hjälpte föga då Tingsryd gjorde ytterligare två baljor och gick in i periodpaus med en 3–1-ledning.

Leif Strömberg var allt annat än belåten med vad han såg från sitt manskap.

– Vid 1–0 och 2–1 har vi full kontroll på pucken och ger bort pucken. Vid 3–1 har vi full tid med pucken, dräller med den, rycker ner en Tingsrydskille och släpper sedan in mål i boxplay, säger Leif Strömberg.

– Så kan vi inte spela. Det funkar inte på den här nivån. Det är skillnad om man är stressad, då kan det hända saker. Men såna här situationer klassificerar vi som individuellt ansvar med puck, säger Leif.

Till andra perioden rörde Leif Strömberg om i kedjeformationerna.

– Väcka laget? Det funkar ju som så att om man vill åka runt och drälla med pucken – då får man göra det. Det blir ju konsekvenser till slut. Vi gjorde förändringar som vi har tänkt på ett tag. Vi tar det day by day, säger Leif Strömberg.

– Jag tycker att vi synar Tingsryd duktigt och jobbar jävligt hårt i två vägar. Vi måste göra mål när vi får chansen, i stället för de en lång kontring där vi tappar ett blad och det blir 4–1.

Misstagen blev kostsamma.

– De blev jävligt kostsamma, det kan jag säga på en gång. Det är inga livlinor här – det är så det är.

Vita Hästen la sig inte ner och dog. Simon Krekula styrde in 4–2 i slutet av perioden.

Vita Hästen kunde inte klaga på starten av tredje akten. Christopher Fish lade fint in 4–3 efter en fin passning från Henrik Rommel.

Mer än så blev det dock inte. På slutet – när Hästen hade plockat ut Viktor Kokman och spelade sex mot fem – tappade Jesper Samuelsson pucken på blålinjen och Hannes Johansson kunde åka med pucken fri mot ett öppet mål. Samuelsson hakade då upp Johansson och domaren dömde direkt mål till hemmalaget. Ett udda domslut, men helt korrekt.

– Med all rätt så spelade Tingsryd jäkligt lågt. Då krävs det att vi är ännu mer konsekvent och straffa dem i djupt. Det krävs extra mycket att ikapp 1–4 när tre av målen av förstklassiga bjudningar, säger Leif Strömberg.

– Det här med att det ska vara dåligt självförtroende är en ren tillflyktsort i det här fallet. Vi måste vara riktigt bra i två vägar. Det är inget att hymla med – vårt vapen är att vara djävulskt konsekventa i båda vägar. Det har vi också visat mot AIK och fan och hans moster, att vi är svårspelade när vi gör det.

Blir det annorlunda formationer från start i nästa match?

– Det får jag fundera på.

Matchfakta

Tingsryd 5

Vita Hästen 3

Första perioden: 1–0, 4:05, Hampus Melén (Gustav Olhaver, Simon Norberg), 1–1, 5:46, Mattias Kalin (Gustav Ahnelöv), 2–1, 10:59, Charlie Dodero (Hannes Johansson, Daniel Öhrn), 3–1, 16:17, Kim Tallberg (Charlie Dodero, Rasmus Bengtsson) spel 5 mot 4.

Andra perioden: 4–1, 10:23, Hannes Johansson (Charlie ­Dodero), 4–2, 17:48, Simon Krekula (Kevin Elgestål, Arvid Degerstedt).

Tredje perioden: 4–3, 1:18, Christopher Fish (Henrik Rommel, Wilhelm Westlund), 5–3, 18:31, Hannes Johansson.

Utvisningar: TAIF: 6x2 minuter, Hästen: 5x2 minuter.

Skott: 23–22.

Publik: 1 463.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis