Boden vill ha gruff och heta känslor

Boden gömmer sig inte när det blir gurgel – tvärtom. "Vi gillar när det är hettar till och blir känslor, vi mår bra av det", säger Sebastian Huczkowski.

20 mars 2019 10:00

LÄS MER: Motståndet klart till kvalserien.

För två säsonger sedan spelade Bodens HF i division 2.

Nu ska de kvala till hockeyallsvenskan.

Inte konstigt att hockeyintresset är på kokpunkten i militärstaden.

– Det har varit bra drag hela säsongen, men nu kokar det. Jag tror att lagen som kommer hit kommer att få något att fundera på. Det är en gammal arena av betong, det blir ett jäkla tryck, jag hade gåshud innan första bytet senast. Det är magiskt, säger Sebastian Huczkowski.

Sebastian – ja, han är son till förre Luleå-profilen Hans Huczkowski – är inne på sin andra säsong med Boden. Det är ett lag som inte drar sig för att spela hård och tuff hockey.

Det är en faktor som har varit en framgångsingrediens hela säsongen. Mot Huddinge i förra matchen blev det lite gurgel redan under uppvärmningen.

– Det tackade vi bara för. Vi kom igång efter ett matchuppehåll och att Huddinge startade lite gruff vara bara tändvätska för oss. Vi gillar när det hettar till och blir känslor, vi mår bra av det, säger Sebastian Huczkowski.

Boden har Petter Lasu Nilsson i tränarstaben. Ja, ni vet tränaren som var skogstokig efter att Luleå hade åkt ur SM-slutspelet mot Malmö 2017 och sade att "det bara är att kasta domaren åt helvete" och att han "skulle kunna mörda i det här tillfället".

– Petter är en riktigt bra tränare. Han är djävulskt bra på att driva på oss spelare. Vi har fått ihop en stark grupp där alla drar åt samma håll, säger Sebastian.

Boden blir den överlägset mest långväga bortamatchen för övriga fem lag i kvalserien. Men om vi vänder på det; Boden får långa resor till sina bortamatcher.

– Som det ser ut nu kommer vi att kunna flyga till de flesta bortamatcherna. Det blir kanske att vi flyger till Stockholm och sen bussar därifrån, men det blir en stor skillnad. Förra året åkte vi buss i 17 timmar till Nybro i play off – då har man bussrygg kan jag säga, säger Sebastian Huczkowski.

Om Boden är mätta efter den här succén?

Knappast.

– Jag känner att möjligheten finns att gå upp, absolut. Det ska bli fantastiskt kul att spela kvalserien. Jag kan tänka mig att självförtroendet inte är det bästa hos de allsvenska lagen, säger Huczkowski.

Bodens HF

Tre bästa poängplockarna den här säsongen:

1) Jesper Ylivainio, 47 poäng.

2) Christian Nyman, 43 poäng.

3) Tommy Wargh, 40 poäng.

Boden kom trea i hockeyettan norra och vann allettan norra.

Boden slog ut Huddinge med 2–0 i matcher i play off 3.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa