I andra perioden smällde de ihop i onsdagsmatchen i Gränbyhallen, vid Almtunas blå linje.

Degerstedt blev liggande, men kunde resa sig senare och spela vidare efter lite återhämtning.

Under torsdagen sa han till Sporten:

Artikelbild

| Arvid Degerstedt.

– Pucken studsar till mittzon, jag tänker bara peta på den. Men han skiter väl i pucken och har tacklar mig. Jag fick ont, lite i huvudet och magen. Synd att det inte blev utvisning. Jag har hört att domarna tyckte att de gjorde fel och borde ha tagit en femminuters eller liknande.

Huvuddomare David Bergman dömde ingen utvisning.

I efterhand anmäldes dock händelsen till Svenska Hockeyförbundets disciplinnämnd för huvudtackling.

Tränaren Leif Strömberg var bestämd i sin uppfattning:

– Vi har sett det många gånger i efterhand. Det var inte snyggt. Det var armbågen mot huvudet. Det kunde ha gått jävligt illa. Jag förstår att han blir anmäld. Det är ett överfall. Han bara går rätt på huvudet. Arvid går ärligt på pucken. Där finns det läropengar att göra, men jag tycker att i ishockey ska man kunna vara utsträckt utan att kunna bli av med huvudet.

Disciplinnämnden hade en helt annan uppfattning och gick helt på Almtunas linje. Så här motiverades att anmälan lämnades utan bifall:

"Nämnden anser inte att utredningen ger stöd för att Stefan Lassen gjort sig skyldig till en otillåten huvudtackling. Nämnden anser inte heller att det finns stöd för att det rör sig om någon annan förseelse som skulle motivera ytterligare bestraffning. Anmälan lämnas därför utan bifall. Vid denna bedömning har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Det är en kamp om pucken där Arvid Degerstedt sträcker sig efter pucken och blir låg precis innan tacklingsögonblicket.

• Tacklingen, som sker Nord-Syd, utförs med armarna längs kroppen."

Uppfattningarna går kraftigt isär och Lassen blir ostraffad.