Beskedet: Hästen sparkar Leif Strömberg

Efter sista omgången i allsvenskan kom beskedet. Tränaren Leif Strömberg sparkas och ersätts av Sune Bergman.

9 mars 2019 00:03

Västervik vann fredagens match mot Vita Hästen, den 52:a och sista i grundserien. Sedan ett par omgångar tillbaka är det klart att Vita Hästen kommer hamna sist i serien och får ställa in sig på kval.

Kort efter VIK-matchen kom beskedet från Vita Hästens ledning att man gör ett tränarbyte inför kvalserien som börjar om knappt två veckor.

Ut med Leif Strömberg, som hade kontrakt även över nästa år, och in med en bekant röst i Himmelstalundshallen. Sune Bergman är mannen som får uppdraget att rädda Vita Hästen kvar i allsvenskan i kvaleserien över tio matcher.

LÄS MER: Därför väljer klubben Sune Bergman.

Bergman var tränare i Vita Hästen 2010–12 när laget kämpade för att ta sig upp till allsvenskan. Efter det har han varit huvudtränare i norska Frisk Asker i sex säsonger, ett jobb som upphörde 2018.

Beslutet att ersätta Strömberg med Bergman kom via ett presmeddelande från Vita Hästen vid 23.30 på fredagskvällen.

”I Sune får vi en rutinerad och meriterad tränare som står för stark tydlighet och kravställande i sitt ledarskap samt en stor hockeykompetens. Vi är övertygade om att Sune är rätt person att leda oss genom den för föreningen oerhört viktiga kvalserien och säkra allsvenskt spel till kommande säsong.” kommenterar ordföranden Rickard Rauge i pressutskicket.

Vidare står det att "Leif Strömberg arbetsbefrias för tillfället från sitt uppdrag som tränare och sportsligt ansvarig i klubben."

Fredrik ”Grizzly” Eriksson fortsätter i sin roll som assisterande tränare och målvaktstränare. Per Bäcklin fortsätter att stötta A-lagsverksamheten säsongen ut som assisterande tränare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh