"Bara att komma tillbaka med ny energi"

Vita Hästen laddar om efter Norrlandstrippen. "Lagen ska få slita hårt för att ta poäng i vår borg", säger Tony Zabel.

3 oktober 2019 19:00

Det är tätt mellan givarna. Vita Hästen kom hem från Umeå-resan på torsdagsmorgonen och redan på fredag kommer Mora till Himmelstalundshallen. Det blir en utmaning att både skaka av sig en förlust och 160 mil på vägarna fram och tillbaka.

– Ja, det är bara att se hur man själv känner det, utan att ha spelat ens. Man blir helt slut i kroppen. Det går att sova någon timme då och då kanske. Men man känner sig jetlaggad, ungefär som om man varit i USA. Det är bara att äta och sova och komma tillbaka med ny energi, konstaterar tränaren Tony Zabel.

Hur mådde István Bartalis rygg efter resan?

– Det vet jag inte, vi får samla ihop grabbarna på förmiddagsvärmningen i morgon (fredag) och se hur alla mår. István spelade även om det kanske inte var hundra. Men han ställde upp och körde.

 

Insatsen mot Björklöven kan möjligen tjäna som extra bränsle och kompensation för en ickeoptimal matchladdning. Vita Hästen gjorde en riktigt bra bortamatch mot topplaget men kom inte närmare än Jens Holmströms sena 1–2-reducering.

– Det var två strukturerade lag och det var inte jättemånga heta chanser kanske. Då gäller det att ta vara på de som bjuds och det var de bättre på. Jag måste berömma Björklöven också, de bjöd inte på ett enda misstag. Det är ett gediget lag, säger Zabel.

 

Om man ska tala i breda drag har Mora en annan formkurva än Björklöven. SHL-laget från i fjol har fått ett tufft mottagande i allsvenskan och har bara en trepoängare på sex matcher. 

Tony Zabel har skiftat fokus inför fredagskvällen och konstaterar att det är ett nybyggt Mora (dock med Hästen-bekante Viktor Amnér kvar) som väntar.

– Som lag jobbar de hårt i defensiven och är tighta i egen zon med en stark och rejäl backsida. Det är ett modernt försvarsspel helt enkelt. De har väl varit målsnåla både framåt och bakåt även om de gjorde tre mål nu. De får tillbaka ett par spelare till den här matchen också, säger han.

 

Vita Hästen har två raka segrar i hemmahallen.

– Det är vår borg och där ska man inte komma och ta poäng hur som helst. Det ska lagen få slita hårt för. Vi vill vara bra på hemmaplan. För att vinna matcher, för våra supportrar och för vår egen skull, säger Tony Zabel.

Forwarden Joakim Hälleström har också spelat säsongens första match. Ljumsken verkar ha hållit när han matchades med J20-laget.

– Han gjorde ett mål också men han tyckte att det var riktigt jobbigt att spela. Han fick pingislungor efter två perioder. Men det är bra att han börjar komma igång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh