Avslöjar: Här är Hästen-spelarens nya klubb

Under söndagen blev det officiellt att Villiam Haag lämnar Vita Hästen. Nu kan Sporten avslöja vilken forwardens nästa klubbadress blir.

9 april 2018 11:58

LÄS MER: Han lämnar Vita Hästen

Villiam Haag hämtades in till Vita Hästen inför den gångna säsongen. Han kom från fyra års spel i USA. 24-årige Haag gjorde en lovande debutsäsong i allsvenskan, framför allt efter jul då han tillhörde lagets främsta aktörer.

Många fans blev besvikna när det stod klart att Haag och Vita Hästen går skilda vägar. Tränaren Leif Strömberg berättade att klubben och Haag inte kom överens ekonomiskt.

Så här säger Haag om varför han lämnade:

– När jag skrev på för Hästen hade jag ett kontrakt som gjorde att jag behövde jobba lite vid sidan om. Det var inga problem, men nu känner jag att det fanns möjlighet att förbättra de villkoren för mig. Jag vill satsa fullt ut på hockeyn, säger Villiam.

Villiam Haag är tacksam för att han fick chansen på allsvensk nivå hos Hästen.

– Jag trivdes jättebra med allting i föreningen. Det var många fans som hörde av sig när jag lämnade och tyckte det var tråkigt. Jag har alltid uppskattat deras stöd, inte minst när de samlade ihop pengar till mina böter i samband med avstängningen. Jag har bara gott att säga om klubben och fansen. Jag önskar Hästen lycka till i framtiden, säger han.

Någon nu klubbadress för Villiam Haag inför nästa säsong har ännu inte offentliggjorts. Sporten har fått trovärdiga uppgifter på att Haag kommer att hamna i IK Pantern.

Haag bekräftar inte att det är spikat, men säger att Pantern är ett högintressant alternativ.

– Jag har pratat med Pantern och det är jätteintressant för mig. Malmö är en fin stad som jag gillar och min brorsa (Isaac Haag) spelade i Pantern när han pluggade i Malmö. Jag har alltid haft ett gott öga till staden. Pantern som klubb där jag kan fortsätta utvecklas. Vi får se vad som händer framöver, säger Villiam.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa