Är han Hästens första nyförvärv?

Rickard Rauge knöt näven i omklädningsrummet. Sedan sa han: "Det här var otroligt viktigt för framtiden." I den kan mycket väl målvakten Oscar Masiello, 21, ingå.

12 april 2019 11:00

LÄS MER: Trortjänarna fick leda Hästen hem

LÄS MER: Krönika: Grattis, men gör ingen snällanalys

LÄS MER: Succétränaren: "Det här är topp tre"

LÄS MER: Stjärnan: "Jag är inte klar för SSK"

Rickard Rauge kom in som Vita Hästens ordförande i början på året efter turbulensen och det extra årsmötet. Det blev ett lyckligt slut på den sportsliga delen av säsongen där Rauge kunde fira med spelare och tränare när allt var klart.

– Det är helt sanslöst, sa han mitt i stöket av glada människor.

Vad betyder det här för er?

– Det är så otroligt viktigt för framtiden när vi ska börja bygga ett riktigt bra hockeylag i den här stan. Det är otroligt viktigt för oss, för hela föreningen och för stan.

Var du nervös?

– Jag har spelat hockey och jag har sett mycket hockey men jag tror aldrig jag varit så här nervös som i kvalserien. Förutom idag, då var jag kolugn. Idag var det ganska balanserat, vi fick en bra start och det såg annorlunda ut. Tryggare. De har inte haft det lätt de här grabbarna, det har varit stökigt, men nu klev de fram, sa Rauge efter 4–2-segern mot Almtuna där laget fick fira det säkrade kontraktet inför drygt 2 700 personer i Himmelstalundshallen.

Hur ska ni bygga vidare från det här?

– Det får vi återkomma till, det är ganska snabbt efter matchen nu.

Det finns en plan?

– Absolut, absolut.

Sista veckan har även varit stökig med en del kritik från delar av fansen och turbulent utanför rinken. Rickard Rauge ville inte lägga fokus på det den här kvällen.

– Jag har fokuserat på det här. Vi har varit tvungna att göra det. Sedan är det stora bitar runt omkring också att ta tag i.

Hur firar ni ikväll?

– Det finns inget planerat. Ingenting. Men de får väl ta en bärs, grabbarna. En max. Kanske två, sa Rickard Rauge och log.

Senare på kvällen skrev normalt sett välinitierade MrMadhawk på Twitter att Vita Hästen redan har klart med en ny målvakt. Enligt de uppgifterna ska det handla om Oscar Masiello, som senast spelat för Björklöven.

Masiello är 21 år och spelade 23 matcher för "Löven" den gångna säsongen. Han hade då en räddningsprocent på 90,6. Han har även tillhört SHL-klubben Luleå dessförinnan.

Sporten kunde även avslöja igår att Christopher Fish vill stanna i Vita Hästen. Han har tidigare uppgetts på gång till Södertälje, men det verkar alltså inte som att det är huvudspåret inför den kommande säsongen. Enligt sajten Eliteprospects.com är det bara tre spelare som har kontrakt över nästa säsong än så länge. Samtliga forwards i Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson och Kevin Elgestål.

Det finns med andra ord en del jobb att göra med lagbygget den närmaste tiden nu när Vita Hästen vet vilken serie man kommer att spela i.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson