Adolfsson till Hästen – igen

Johan Adolfsson dyker upp när säsongen ska knytas ihop. ”Vi har haft en dialog hela tiden, nu kunde vi komma till skott”, säger Hästens tränare Leif Strömberg.

Det blir andra gången den här säsongen Johan Adolfsson kliver in i Vita Hästens omklädningsrum.

Adolfsson ville förlänga när korttidskontraktet löpte ut, men det blev inget av då mellan honom och Hästen.

Istället blev det Färjestad där den klubblöse spelaren skulle fylla ut under en skadeperiod i SHL.

Nu är han tillbaka.

– Till slut föll allting på plats. Jag känner grabbarna väl och vet hur det fungerar i Norrköping och har trivts när jag varit där. Det kändes naturligt att gå dit istället för någon annanstans, säger Johan Adolfsson som hade en del intresse kring sig inför transferfönstrets stängning.

Nu hoppas han kunna bidra till att förstärka lagets positiva formkurva.

– Jag känner till läget väl. Vi har en möjlighet att komma topp åtta. Men än är vi inte där utan vi får ta det en match i taget fram tills dess. Men det har gått bra nu på slutet för Hästen, säger Adolfsson.

Det har varit en hackig säsong för dig klubbmässigt, har det varit bra för kroppen att läka?

– Med min skadehistorik kanske det varit bra. Jag har varit fräsch hela säsongen och kunnat träna hela tiden, synd att jag inte kunnat spela så mycket jag kanske hade önskat.

Tränare Leif Strömberg var glad över att få i land det nygamla nyförvärvet. Det blir Adolfssons fjärde sejour totalt i Hästen.

– Vi vet inte när Rickard Palmberg eller Simon Mitman kommer tillbaka. Jag tycker alla nya som kommit in på sista tiden gjort det bra och välkomnats bra av grabbarna. Nu kommer Johan och tränar imorgon så river vi av det därifrån, säger Vita Hästens tränare Leif Strömberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa