Virus kan avgöra valet mot ÖSK

Lars Krogh Gerson, Andreas Hadenius eller Rawez Lawan? Janne Anderssons mittfältsval får vänta. Först ska ett litet oansenligt virus ge förutsättningarna.

23 oktober 2014 18:23

Hösttid är förkylningstid.

På torsdagens träningspass, det näst sista innan Örebro Sportklubb gästar Nya Parken på söndag kunde varken Arnór Ingvi Traustason eller Andreas Hadenius vara med på.

– De är förkylda och tvingades stå över. Vi får se om de kan vara med på dagens pass, säger Janne Andersson som har ett ganska givet forwardspar och backlinje.

Frågan är hur det blir mittemellan?

– Rawez (Lawan) och Lars (Krogh Gerson) ansluter efter avstängningen.

Den konkurrensen kan behövas.

Örebro är höstens formstarkaste lag, fyllt med pånyttfödda allsvenska namn som hittat en god jord att växa sig starka i. Tränaren bakom förändringen är Alexander Axén som klev in istället för Per-Ola Ljung under VM-uppehållet.

– Det har han gjort jättebra. Extra kul att Axén har lyckats, den tränare som jag är mest tajt med bland de allsvenska kollegorna idag. Det började med att han hade mig som förebild, det var svårt att inte låta bli att gilla honom då. Efterhand så har vi kommit att uppskatta varandra mer och mer som tränare, säger Janne.

– Samtidigt har ÖSK värvat starkt med spelare som (Daniel) Nordmark, (Daniel) Sobralense och Nordin Gerzic. De har fått ett bra fungerande lag. Framåt fungerar Alhassan "Crespo" Kamara bra med Marcus Pode, han var en spelare som jag gärna ville haft till Halmstad då han var ung. Det är kul att se att han lyckats, säger Janne.

Att möta allsvenskans målfarligaste anfallare, hemma, skrämmer inte Janne Andersson.

Alhassan har gjort mål de sex senaste bortaresorna.

– Vi har en Kamara också så våra mittbackar är vana att möta den typen av spelare och stångas mot honom varje dag, säger Janne.

Formstarkt är också IFK, med undantag av förlusten mot Falkenberg.

– Vi har gjort fyra vinster, två kryss förutom den matchen. Under hela säsongen har alla spelarna i truppen tränat på bra oavsett om de funnits i startelvan eller inte. Det har bidragit med bra energi och har någon klivit in som Hadenius har de gjort det fullt ut. Därför är jag inte så jätteskärrad.

Så vem tar platserna på mittfältet?

– Det vet jag först när alla är tillgängliga, säger Janne.

Troligtvis står Rawez Lawan som alternativ till Traustason på yttermittfältet.

Centralt står matchen om platsen bredvid Alexander Fransson mellan Lars Krogh Gerson och Andreas Hadenius.

Först ska viruset värka färdigt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle