Vinnande känslor bakom vändningen

Känslorna, vändningen i fredagens genrep mot Västerås (3-2) var bra besked för tränare Tony Zabel inför nästa veckas premiär i hockeyallsvenskan.

Tony Zabel väckte känslorna i gruppen vilket väckte laget på isen.

Tony Zabel väckte känslorna i gruppen vilket väckte laget på isen.

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2019-09-16 22:28

Från en ljummen första period till ett mentalt spel där Vita Hästen jobbade sig fram till seger.

Genrepet visade vilken inställning och insats som måste till för att plocka in poäng.

Gruppen svarade på tränarens utmaning.

– Den här veckan ett upplägg som vi kallar en serievecka. Vi har lagt upp det efter hur det kommer vara. Vi har sagt till gruppen att "Ni måste visa var vi är och var vi står. Ni måste kvittera ut det vi jobbat på", sa Tony.

Han ansåg att flera saker var betydligt bättre i genrepet på fredagen, än onsdagens match mot Västervik. Däremot var första målet som VIK, gjorde var ett typiskt utfall av bristande attityd.

– Vi vinner inte duellerna utan låter dem komma över oss. Då ger vi oss inte chansen att vinna. Även om inte siffrorna alltid kommer gå vår väg, så måste vi ha en attityd som ger oss chansen att vinna. 

På slutet var det VIK som drog på sig utvisningar, ett tecken på att hemmalaget kontrollerade det mentala spelet mot bra motstånd.

– Det här var ett beräknat topplag. Återigen, alla lag kommer slita som djur för att ta poäng. Vi kommer inte vinna någon match om vi inte levererar minst den här arbetsinsatsen.

– Vi får igång ett härligt engagemang, jag tror killarna kände det och jag hoppas de tar med sig den kraften. Vi kommer behöva det, sa Zabel.

Patrik Blomberg och Marcus Eriksson, tvingades avbryta matchen mot VIK i fredags.

– Jag vet inte hur det är med Patrik ännu. Men "Macke" kommer nog att vara spelbar till premiären, det var mer att han fick någon sträckning, sa Zabel som inte ville riskera något inför premiären kommande fredag.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!