Villa Lidköping hackade förvisso till i annandagsmötet med AIK, som slutade 3–3. Ett poängtapp som gav revanschlusta och som bäddade för en överkörning av tabellnian Sirius på bortaplan.

Det blev 7–1 på Studenternas IP efter att Villa gått ifrån till 3–0 i paus.

Det kändes bra. Det var kul att spela och skönt att sätta den när man fick läget, säger Albin Thomsen, en av tre tvåmålsskyttar i Villa tillsammans med William Arvidsson och Joakim Andersson.

Thomsen fortsätter:

Vi hade ett bra snack på träningen i går, alla var rätt revanschsugna efter förra matchen. Vi var inte riktigt nöjda med den. Riktigt skönt att vi studsade tillbaka och gjorde en riktigt bra match.

Det var Villas tredje seger på de fyra senaste matcherna.

Mästarlaget toppar tabellen på 25 poäng efter 15 matcher, 1 poäng före Edsbyn. I nästa omgång, på fredag, väntar just Edsbyn på hemmaplan i ett tungviktsmöte. Edsbyn, som slog Hammarby med 3–2, tog två raka SM-guld 2017–2018 och föll mot Villa i semifinalen i våras.

Det blir en jättetuff match, så klart, och väldigt viktig. Vi ser fram emot den, säger Albin Thomsen.

Även Västerås – SM-finalist förra säsongen – tog en storseger, 10–2 hemma mot Frillesås. Tabelltrean Sandviken slog Vetlanda med 7–4 på bortaplan efter en islossning i andra halvlek, där gästerna gjorde fyra mål och hemmalaget ett.