Wernblom ser fram emot nytt äventyr

Lukas Wernblom lånas ut till Västerviks IK från Modo för resten av säsongen.

4 oktober 2019 11:28

De initiala uppgifterna om att den unge rivige forwarden Lukas Wernblom kunde förstärka Västerviks IK kom under torsdagen. På fredagsförmiddagen presenterades låne-övergången.

"Lukas gör att vi ökar konkurrensen i laget. Han är en spelartyp som driver laget på isen och är oöm att möta. Men också en spelare som har fina tekniska egenskaper och spelförståelse. Vi har haft en okej start på säsongen med tre vinster på sex matcher, men tyvärr har skador gjort att vi tappat trycket lite grann och konkurrensen har minskat. Rob Bordson närmar sig comeback och i och med att Lukas nu kommer in i laget så kommer konkurrensen att öka och kravbilden höjas bland forwards", kommenterar VIK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Lukas Wernblom ansluter till Västerviks IK direkt och finns med i truppen mot BIK Karlskoga borta på fredagskvällen.

– Det gick undan och ska bli jättekul. Jag ser fram emot att få komma igång med Västervik, säger Wernblom som känner till VIK-tränaren Mattias Karlin sen tidigare.

– Ja, vi har pratat lite grann, det känns bra. Jag ska bidra med mina offensiva kvaliteter och självklart använda min fysik också eftersom det är en del av mitt spel.

Vad tror du om kvällens match?

– Det blir första gången den här säsongen som jag möter BIK Karlskoga, men jag hoppas att vi vinner. Jag tror att vi kommer komma ut starkt med bra fart, det brukar Västervik göra.

Är du nervös?

– Nej, men det ska bli spännande. Jag ser fram emot det, avslutar nyförvärvet Lukas Wernblom.

19-åringen från Örnsköldsvik har tidigare, och även den här säsongen, tillhört Modo. En hel drös med juniorlandskamper finns på meritlistan. I TV-pucken vann han guld med Ångermanland 2015/2016 och blev utsedd till bästa forward. Han har också vunnit SM-guld med Modo i både J18 och J20.

Lukas är son till förre landslagsspelaren och Modolegendaren Magnus Wernblom som har imponerande 768 SHL-matcher under bältet där han gjort 477 poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage/Jonathan Åhman