"Vill hålla en jämn nivå"

En jämnare prestation står på VIK-tränaren Mattias Karlins önskelista inför onsdagens drabbning med seriekonkurrenten Vita Hästen.

21 augusti 2019 09:00

Men vi tar personalfrågorna först. Det blir en del rockader i det VIK-lag som tar emot Hästen kontra det som slog Kalmar för en vecka sedan. Båda backarna Erik Ullman och Niklas Folin är skadade – på överkroppen, enligt Karlin – och missar matchen.

– Ullman är inte med under resten av augusti, i alla fall. Folin hoppas vi är med nästa onsdag.

Dessutom blir det debut för kanadensiske backen Adam Plant och målvakten Samuel Ward. Om Plants första tid i klubben har Karlin följande att förtälja:

– Han ser smidig ut och skicklig med pucken. Han kommer från en miljö där han fått spela väldigt enkelt. Det ska han fortsätta göra men vi vill få fram mer av den spelare han var tidigare. Jag tror att han kommer att bidra med bra saker när han blivit varm i kläderna.

Ytterligare en mängd ispass har genomförts och Karlin menar att man följer den plan man har för försäsongen.

– Ja, det tycker jag. Grabbarna börjar komma in i det mer och det hettar till på ett bra sätt på träningarna också.

Matcherna ses ju i det här skedet också som träning och när Karlin får frågar vad han önskar se från sitt lag mot gästerna från Norrköping låter det såhär:

– Att vi är jämnare och klarar av att hålla en hög nivå under 60 minuter. Det kommer såklart en del dippar men vi vill ha lite mer "riktig" hockey, så att säga.

VIK kommer alltså till spel med 6 backar och 13 forwards. Förutom ovan nämnda back-duo saknas ju alltjämt fjolårets succéman Darren Nowick, som landar i Sverige 15:e september. Sporten direktrapporterar från matchen med start cirka 18:45.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman