"Vi har en del att jobba på"

Ett steg i rätt riktning. Så summerar VIK:s tränare Mattias Karlin insatsen efter att Vita Hästen besegrats i säsongens andra träningsmatch med 2–1.

22 augusti 2019 07:00

Enligt Karlin var onsdagens insats bättre jämfört med förra onsdagen när Kalmar besegrades med 4–3.

– Första perioden är så där. Den är slarvig även om vi leder med 2–0. Det känns inte som någon bra period där vi spelar för svårt efter vad vi kan just nu. Vi blev straffade flera gånger, men det var Samuel Wards förtjänst att det stod 2–0 till oss.

Enligt Karlin så tycker han att hans spelare gjorde det ganska bra i andra perioden. Det var lite bättre försvarsspel i och med att spelarna kom upp bättre i skottlinjen.

– Den tredje perioden var helt okej. Vi lägger oss lite grand på defensiven. Synd att de får göra ett mål i vårt numerära överläge där vi slarvar. Vi reder ut det på ett bra sätt.

– Det var bättre den här gången jämfört med mot Kalmar. Vi har en del att jobba på, absolut.

VIK hade ett flertal numerära överlägen, bland annat en femminutersutvisning i första perioden. Det blev dock ingen utdelning.

– Vi har inte snackat eller tränat på box play och power play. Vi rullade runt på alla. Det tar ett tag innan vi börjar träna på detta. Fokus nu är på att få ihop spelet i fem mot fem.

VIK:s forward Erik Nyström utgick i början av andra perioden och kom inte tillbaka i spel mera.

– Han slog ut en tand och fick en fläskläpp. Det ska inte vara någon fara för nästa match, säger Mattias Karlin.

VIK spelar hemma mot Tranås kommande onsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson