LÄS MER: Pettersson avgjorde i slutsekunderna

LÄS MER: VIK vände och vann mot Kalmar

Första perioden var inte VIK-tränaren helt nöjd med. Det var väldigt upp och ner där topparna var bra, men det var för ojämnt. Kalmar spelade lite smartare och visade upp en bättre inställning genom att vinna fler kamper samt andrapuckar.

– Vi snackade om detta inför andra perioden där vi ville se lite bättre inställning. Jag tycker att andra var bättre än första, även om den slutade 0–0. Vi släppte inte till så mycket samt att vi hade ganska mycket av spelet och många målchanser, så den var helt okej, säger Mattias Karlin efter 4–3-segern över Kalmar.

– Tredje perioden är rätt så okej. Det hände en del konstiga saker emellanåt. Det kan bero på att spelarna blev trötta. Man ville lite mer än vad man klarade av och det märktes i båda lagen. Första matchen och man vet inte riktigt var man är. Det var okej, men inte mycket mer.

VIK drog på sig sex tvåminutersutvisningar under matchen och fyra av dem kom i anfallszonen.

– Det är inget vi tränare varken vill ha eller förespråkar, men det är klart att det händer. Generellt sett är det onödiga utvisningar att ta. Sedan kan det vara olyckligt, men några var mindre genomtänkta, anser Mattias.

Anfallsformationen med Erik Nyström, Peter Krieger och Oscar Pettersson var högst delaktig i segern i och med att de låg bakom tre av hemmamålen.

– Den kedjan hade bra kemi och gjorde några snygga mål. De hade ytterligare några bra lägen. Offensivt gjorde de det bra. Det var skönt att Adam Vay fick kliva fram och göra några bra räddningar. Han hade otur på båda målen, konstaterar Mattias Karlin.

vik