Klart: IKO värvar poängstark center

IK Oskarshamns sportchef Daniel Stolt fortsätter sitt första SHL-bygge med en poängstark center som hämtas från tidigare seriekonkurrenten BIK Karlskoga.

20 maj 2019 13:20

Kontraktet är skrivet på två år. Spelaren i fråga heter Gustaf Franzén och fyller 23 år i september. Han har Valdemarsvik som moderklubb men är juniorfostrad i Vita Hästens och HV 71:s organisationer. Han har hunnit med två säsonger i OHL i Kanada med 146 matcher och 91 poäng (36 mål). På meritlistan finns nästan 80 juniorlandskamper och två säsonger i SHL med Örebro. Ifjol var han en ledande spelare i BIK Karlskoga med totalt 39 poäng (20 mål) på 57 matcher. Lite kuriosa är att han har ett JSM-guld tillsammans med Filiph Engsund.

IKO:s klubbchef Daniel Stolt berättar om sin senaste värvning för klubbens hemsida:

– Det finns väldigt mycket hockey i Gustaf och riktigt spännande om vi kan hjälpa honom att ta ytterligare kliv. Det är en intressant kille som har varit lagkapten i J18-landslaget, en ledartyp.

– Framför allt är han spelskicklig och har väldigt bra spelförståelse. På de flesta nivåer gör han mycket poäng och vi hoppas få ut dom här poängen även i SHL. Det som kittlar är potentialen i honom och vi får förhoppningsvis njuta av honom i två säsonger i SHL.

– Jag ser honom mest som en center, en hårt arbetande och spelskicklig sådan som också är duktig tekare, vilket är en nog så viktig detalj. Vidare tycker jag det är extra kul med den lokala/regionala anknytningen som han har med Valdemarsvik som moderklubb.

– Jag räknar med att vi behöver en målvakt, några backar, ett par centrar och ytterligare någon ytterforward, totalt 8-9 spelare innan vi är klara. Vi kommer att behöva ha en bredare trupp och låna ut några spelare i och med att vi inte har ett lag i J20 Superelit.

Truppen består nu av en målvakt, sju backar och 13 forwards på kontrakt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman