Hotade VIK-spelare under derby - döms

Mitt under det allsvenska derbymötet mellan Oskarshamn och Västervik dödshotades VIK-spelaren Kim Johansson. Nu döms en man i 75-årsåldern för olaga hot.

11 september 2019 14:05

LÄS MER: "Har hört av sig och frågat hur jag mår"

LÄS MER: VIK-spelare dödshotad under derbyt

Den 16:e februari möttes de allsvenska hockeyrivalerna IK Oskarshamn och Västerviks IK i ett hett derby i Be-Ge Hockey Center. I pausen mellan den andra och tredje perioden befann sig bortaspelaren Kim Johansson i avbytarbåset. När han tittade upp mot läktaren såg han en man forma handen som en pistol, dra fingret över halsen och utdela ett dödshot mot honom.

Händelsen polisanmäldes och mannen, som är i 75-årsåldern, har under rättegången förnekat att han skulle ha utdelat något hot. Han menade att han format handen som en pistol för att "Oskarshamn skulle skjuta Västervik i sank". Han ansåg sig också ha befunnit sig så pass långt ifrån Kim Johansson att denne omöjligen skulle kunna ha uppfattat något verbalt hot.

Det fanns dock vittnen till händelsen som uppfattat de verbala hoten och Kalmar tingsrätt väljer att döma mannen för olaga hot. Påföljden blir 50 dagsböter, sammanlagt 7000 kronor. 

Tingsrätten anser dock att gärningen inte är av så allvarlig art att skadestånd ska utdömas till Kim Johansson.

VIK-backen var under onsdagseftermiddagen fåordig om domen.

Hur känns det?

– Egentligen ingenting, men skönt att ha det bortgjort. Jag orkar inte lägga mer energi på det nu utan vill fokusera på det som komma skall, säger Kim Johansson som på onsdagskvällen möter Vita Hästen i en träningsmatch med sitt Västerviks IK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage,Filip Gustafsson