Gjorde inte mer än som krävdes

Fjärde raka segern, men tränaren Mattias Karlin var inte helt nöjd efter att Västerviks IK:s segrat i Sandströms Trophy.

30 augusti 2019 21:41

På fredagskvällen blev det seger mot Vimmerby i Plivit Arena med 3–1.

– Det var sådär. Jag vet hur det kan vara som spelare. Jag skulle vilja se lite mera offervilja. Inte från alla, men från visa från i alla fall. Inställningen är inte hundra från hela gänget. Det har man varit med om själv som spelare, så det är inte unikt på något sätt. På något sätt vill man ha mera, säger Mattias Karlin.

Det var ett bra försvarsspel som lade grunden denna seger. I de tre senaste träningsmatcherna har VIK bara släppt in två mål.

Offensivt fanns det mer att önska. Passningsspelet var inte av bästa kvalité.

VIK:s bästa period var den första där laget var det spelförande och ledningen borde ha varit större än 1–0. Rob Bordson spräckte nollan på framspelning av Erik Nyström.

– Offensivt slarvade vi alldels enkelt i andra perioden och det gjorde att det blev långt att åka hem. Det blev lite för mycket fram och tillbaka.

Adrian Elefalk utökade ledningen till 2–0 i början av andra perioden.

– I tredje perioden blev det lite av att bevaka nollan, men nu lyckades de göra ett mål.

Emil Alba gjorde 3–0 i tom bur och Maximillian Popovic fastställde slutresultatet till 3–1.

– Försvarsspelet är vi nöjda med och det är klart någonstans att det är det viktigaste. Gör man rätt saker i egen zon så är man oftast med i matcherna. Offensivt kräver vi mera. Det var inte påslaget hos alla spelarna den här gången. Det kändes som vi gjorde det som behövdes på något sätt, konstaterar Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson