"Försökt banka in hur vi vill ha det"

Förra veckans 9–6-smäll mot Almtuna är dissekerad och lagd till historien. Med nio dagar kvar till premiären gästar Västerviks IK Himmelstalundshallen för match mot Vita Hästen.

11 september 2019 06:30

Lagen möttes tidigare under försäsongen, en match som VIK vann med 2–1. Färskast i minnet för VIK:s del är dock 9–6-förlusten mot Almtuna i torsdags. Mattias Karlin och hans team har identifierat vad som gick fel – och vad som var bra.

– Det fanns saker som var fruktansvärt bra mot Almtuna. Vi hade ett helt annat tryck på kassen, tidigare har vi varit väldigt mycket utanför men mot Almtuna var vi uppe i köttet på dem och gjorde två mål framför kassen. Det är kanske den biten vi varit mest missnöjda med under försäsongen, att vi inte offrat oss tillräckligt i den delen, säger Mattias Karlin.

Mot Vita Hästen på onsdagen vill han se ett mer synkroniserat och samkört VIK.

– Vi vill ha bra avvägningar och djup i femman, det stöp vi på mot Almtuna stundtals och vi har tränat på det och försökt banka in i spelarnas huvuden hur vi vill ha det.

Vad menas med bra avvägningar och djup?

– Att inte en kör som en dåre och de andra kommer glidandes. Så blir han bortspelad och sedan blir det fel hela vägen. Oftast är det inte i försvarszonen det börjar utan högre upp. Blir det fel från början är det svårt att rätta till det.

Tillbaka på isen i full träning är tidigare skadade backen Erik Ullman, han kommer dock inte till spel. Huruvida VIK dressar sex eller sju backar avgjordes på tisdagseftermiddagen. Henrik Malmström tränade inte på grund av en överkroppsskada han var och kollade upp. Var utfallet av undersökningen positivt kommer han till spel. Målet vaktas av Adam Vay.

VT.se sänder matchen med start 18:45 och kommenteras av NT:s Mattias Heikki och förre VIK-profilen Joakim Englund.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman