"Vi ska straffa deras försvarspel"

Mikko Riipinen känner Wetterbygden väl – och vill vända lagets styrka mot dom. "Jag vill se att vi straffar deras försvarsspel, inte överlever det", säger Dolphinscoachen.

Andra raka? Mikko Riipinen vet vad som måste klaffa för att Dolphins ska slå Wetterbygden.

Andra raka? Mikko Riipinen vet vad som måste klaffa för att Dolphins ska slå Wetterbygden.

Foto: Magnus Andersson

Basket2019-11-18 20:00

Efterlängtad segersmak efter segern i Umeå (94–86), men det var inte så lättat eller glatt som en kan tro efter trendbrottet i Västerbotten.

Dolphins laddar om för att ta sig an Wetterbygden. 

– Vi vill behålla fötterna på jorden men visst finns det saker vi saker vi tar med oss. Som 26 assist, säger Mikko Riipinen efter måndagskvällens träning.

Med två matcher –  och två förluster – mot Huskvarnalaget den här säsongen har Dolphins bra koll på vad som väntar.

Boris Balibrea som utsågs till Årets coach förra säsongen har satt en framgångstik prägel på sina mannar. 

Riipinen har förberett sina spelare på ett aggressivt försvarsspel och två nyckelspelare i Tyler Sabin och Adam Rönnqvist att hålla i shack.

– Sabin leder poängligan och Adam är duktig. Vi har taktiska drag och förberett några spelare att försöka kontrollera dom, fortsätter Riipinen som inte vill se ett paralyserat Dolphins som fastnar i Wetterbygdens uppskruvade defensiv.

– Vi ska våga ta tidiga skott om vi får lägena. Wetterbygden tror verkligen på sitt spelsätt och kör på det oavsett. Det kan vara både en styrka och en svaghet men generellt tror jag att det är en styrka. 

– Jag hoppas att vi kan träffa dom på en dålig dag. Jag vill se att vi straffar deras försvarsspel, inte överlever det.

Hampus Åhlin dras med småskador och ser inte ut att komma till spel. I övrigt är samtliga delfiner redo att jaga andra raka ligasegern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!