"Vi måste vara starka mentalt"

En sen träning på en regndränkt men fin gräsmatta. "Spännande", tycker Jens Gustafsson om vad som komma skall.

10 juli 2019 21:59

LÄS MER: Iwung: Det är dags att backa upp orden

LÄS MER: Så tacklar IFK det tuffa spelprogrammet

LÄS MER: Så ser du IFK:s match på Irland

Den tilltänkta presskonferensen blev det inte mycket med.

Dublin-rivalen Bohemian FC träningsspelade mot Chelsea på onsdagskvällen och Shamrock Rovers Champions League-kval mot Brann samma kväll som IFK kliver in till match på Richmond Park drog större intresse.

I alla fall ur journalistväg.

Jens Gustafsson och Alexander Fransson slöt emellertid pliktskyldigt upp för att svara på frågor innan träningen.

– Spännande att vara här. Det är ju en klassisk fotbollarena som dyker upp mitt i ett bostadsområde. Det är häftigt måste jag säga. Oftast vet vi om vilka vi möter, man har mötts flera gånger och man kan varandra. Vi har sett St Patrick´s spela flera gånger men aldrig mött dom. Det är alltid svårt att veta vad man får, säger Jens Gustafsson.

Gör det att du möter matchen annorlunda taktiskt eller på något annat sätt?

– Nej, men mentalt är det viktigt att vi är starka och tar kommandot. Vi möter en välorganiserad motståndare som kommer att försöka få oss ur balans. De spelar klassiskt brittiskt, som de spelade förr i alla fall, svarar IFK-managern.

Pontus Almqvist och Alexander Jakobsen är kvar hemma i Norrköping. I övrigt är det en hel trupp som är på en turné som fortsätter med match borta mot Östersund på söndag.

Almqvist som bröt nyckelbenet behöver ytterligare fem veckor innan han är i spelbart skick och Alexander Jakobsen som nyss återkommit efter skada var den som inte fick plats i truppen.

– Vi ville ha med honom (Jakobsen), men han fick inte sista platsen eftersom han blev frisk tidigare än vad vi hade förväntat oss. Det är av den anledningen han är hemma, säger Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung