"Vi blir av med ett regelriktigt mål"

Åtvidabergs FF får vänta på årets första seger i division 1-fotbollen. Slutresultatet skrevs till 0–1 (0–0) och ÅFF står fortfarande utan seger i söderettan.

5 maj 2018 19:55

– Första halvlek är vi väldigt nöjda med. Däremot blir vi ordentligt nedtryckta efter paus, säger tränaren Pontus Hydén.

För inte så länge sedan huserade båda lagen i Allsvenskan. Numera återfinns både ÅFF och Maif i division 1 och bortalaget fick jubla högst efter slutsignalen.

Matchen såg länge ut att sluta oavgjort – men i 85:e minuten kom avgörandet. Mjällby drog på ett tungt distansskott som målvakten John Håkansson gjorde en kalasräddning på. Till ingen nytta, dock. Returen gick nämligen till Jesper Löfgren som kunde pricka in segermålet.

Tungt, tungt, tungt för ÅFF som krigade på ordentligt matchen igenom.

– Mjällby är väldigt starka och att vi stod upp mot en av seriefavoriterna är jag väldigt stolt över. Samtidigt så hade en poäng höjt moralen i laget, säger Pontus Hydén och fortsätter:

– Grabbarna skapar ju tre-fyra hundraprocentiga målchanser. Då måste vi göra mål. Just nu saknas lite killerinstinkt längst fram.

ÅFF öppnade friskt och spottade fram några hyfsade lägen. Publiken trodde att hemmalaget tog ledningen när Dardan Mustafa fick bollen i straffområdet och placerade in den i målvaktens högre hörn. Strikern blåstes dock av för knapp offside. Felaktigt, enligt ÅFF-tränaren.

– Jag har sett reprisen efteråt och tycker att vi blir av med ett regelriktigt mål, säger Pontus Hydén.

Mjällby har som bekant haft en finfin start på säsongen. Blekingarna är fortsatt obesegrade efter fem spelade matcher. Bäst i bortalaget var übertekniske yttern Bubacarr Jobe som utmanade ÅFF-försvaret gång på gång.

Hemmalagets mittback Pontus Fredriksson kände stor besvikelse efter slutsignalen:

– Marginalerna är inte på vår sida. Smådetaljerna fäller oss. Jag tror dock att vi kan göra några små justeringar i vårt spel för att få lite bättre effekt på planen, säger 22-åringen och fortsätter:

– Jag vet dock att vi kommer bli bättre ju längre serien lider. Trenden kommer vända så småningom.

ÅFF har trots allt några ljusglimtar några ljusglimtar att bära med sig i framtiden. John Håkansson i mål stod för flera svettiga parader och placeringssäkre mittbacken Ishmael Koroma satte knappt en fot fel under 90 minuter.

821 personer valde att följa matchen på plats. Mjällby går i och med segern upp på tillfällig förstaplats i tabellen. ÅFF ligger fortsatt fast förankrade i bottenskiktet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oliver Beckman