Vargarnas arena behåller sitt namn

På hösten 2009 bytte Kråkvilan namn. Nu har Vargarna förlängt sponsoravtalet med ytterligare ett år gällande sitt arenanamn.

1 maj 2019 21:00

Det är mer och mer vanligt i många olika sporter att klubbarna kan sälja namnet på sin arena till en sponsor. I Norrköping blev Kråkvilan till Ica Maxi Arena för snart tio år sedan när det första avtalet skrevs med Ica Maxi i Norrköping.

Det beskrevs då som ett av de största sponsoravtalen i klubbens historia.

Nu har parterna förlängt avtalet med ett år till, skriver man på sin hemsida.

– Det är otroligt viktigt att få behålla en av våra största samarbetspartners. Det betyder jättemycket för klubben, säger Vargarnas ordförande Anders Carlberg.

Vad handlar det om för pengar?

– Det rör sig i alla fall om ett sexsiffrigt belopp, svarar Carlberg som inte vill gå in på siffror i övrigt men beskriver avtalet som "mycket värdefullt".

Han säger också att arenanamnet har satt sig hos fans och publik nu efter de här åren.

– En del säger kanske att de ska till "Kråkan" (som arenan kallats) men numera vet alla att när det är speedway i stan så körs den på Ica Maxi Arena. Det har blivit ett etablerat namn idag.

Vill inte nostalgikerna att det alltid ska heta Kråkvilan?

– Arne "Vargfar" Bergström var inte så förtjust i Kråkvilan, på den tiden skulle man alltid säga Norrköpings Motorstadion, säger Anders Carlberg med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson