Vargarna tappade klar ledning

Trots klar ledning med två heat kvar fick Vargarna nöja sig med en poäng, 45–45, mot Griparna.

20 maj 2019 21:55

LÄS MER: Han gör allsvensk debut i Vargarna

Seger med 19 poäng i den allsvenska premiären, hemma mot Valsarna, förra veckan följdes upp med oavgjort i måndagskvällens bortamöte med Griparna i Nyköping.

– Jag flaggade redan innan att det alltid är väldigt tufft här men samtidigt är jag naturligtvis besviken att vi inte vann, sa Vargarnas lagledare Peter Jansson.

Det var en match som på förhand kunde betecknas som en tidig tänkbar seriefinal då båda lagen tippas tillhöra toppstriden. Det blev också en jämn historia med många täta jämna heat. Vargarna var i ledning fram till heat sju där Griparna kvitterade till 21–21. Helt lika var det också vid den långa pausen, efter tio heat – då 30–30.

– Vi gjorde en bra insats i det stora hela, kämpade på även om några kunde gjort det lite bättre, men så är det, sa Jansson.

I nästa heat blev det 4–2 till hemmalaget som därmed gick upp i ledning för första gången den här sommarvarma aftonen. Repliken kom dock snabbt, det med matchens första 5–1:a och Vargarna återtog ledningen med två poäng, men trots en ny 5–1:a även i heat 13 räckte det inte. Inför de två avslutande heaten hade bortalaget sex poängs marginal men det hjälpte inte. Griparna gjorde 5–1 i 14:e heatet efter att Kim Nilsson avbrutit.

– Kim blev utflyttad ordentligt i första kurvan, avhängd mot staketet och i och med att banan var väldigt hal fanns det inget att göra. Det ställde till det för oss och skapade en oerhörd press, inte minst på Kim inför sista heatet, sa Jansson.

Kim hade där ledningen i två och ett halvt varv men passerades av hemmalagets stjärnförare Peter Ljung och det blev 4–2 till hemmalaget vilket innebar delad pott, 45–45, i det tidiga toppmötet.

– En jättetuff och hård tävling, men det hade vi räknat med från början, sa Jansson.

17-årige Norrköpingskillen Oscar Holstensson fick göra allsvensk debut på Nyköpings Motorstadion. Han blev dock poänglös i sina tre heat.

Matchfakta

Griparna–Vargarna 45–45

Poäng, Griparna: Peter Ljung 12, Marcin Nowak 11, Emil Millberg 9, Andreas Westlund 6, Philip Hellström-Bängs 4, Dominik Möser 2 och Anton Karlsson 1. Vargarna: Viktor Bergström 12, Kim Nilsson 10, Daniel Davidsson 9, Joel Andersson 8, Mathias Törnblom 5 och Timi Salonen 1. Publik: 730.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander