Norra Speedwayalliansen är fortsatt på noll poäng i allsvenskan. Det efter att Vargarna tagit en jordskredsseger på bortaplan. Norrköpingslaget körde in sex femettor och det var Kim Nilsson som visade vägen. Lagkaptenen hade en utmärkt afton och var först över mållinjen i samtliga av sina heat.

– Han ju vårt affischnamn och på en sån här bana är han svårslagen, säger Mats Erixon.

Vargarna hade inga utländska förare med sig till Brovallen, både Dan Bewley och Erik Riss saknades, utan lät de yngre och svenska förmågorna få chansen. Det visade sig vara ett smart beslut. Bland annat tog Mathias Törnblom tolv poäng samt att både Henrik och Viktor Bergström stod för tio pinnar vardera.

Artikelbild

| Kim Nilsson stod för en felfri insats.

– De gjorde det riktigt bra och det känns extra roligt. Hade inte Henrik och Viktor kört så bra hade det aldrig blivit de här siffrorna, menar Erixon.

I matchen mot Piraterna skadade Dennis Fagerkrantz sitt knä. Nu var han tillbaka, men en liten varningsflagg hissades inför förarens sista heat. Enligt Mats Erixon ska förarens knä knäckt till.

– Vi avstod från att köra med honom i det heatet. Det var mest en säkerhetsåtgärd, det vore dumt att chansa, avslutar Erixon.