Utsålt när Brescia tar emot Zlatans Milan

Brescia borta.

Hur upphetsande är det för en spelare som gjort det mesta? Det vet vi inte – men italienska medier frossar i Zlatan Ibrahimovics återkomst till arenan där allt började.

För en allsvensk bekant kan det samtidigt bli starten på något nytt. Simon Skrabb är aktuell för debut i Brescia.

23 januari 2020 12:06

Mario Rigamonti-stadion, hösten 2004. Den då 22-årige Ibrahimovic har precis lämnat Ajax för Juventus. Debuten sker i Brescia. Ibrahimovic kommer in efter pausen och gör ett av målen i Juventus 3–0-seger.

Mer än 15 år senare är han tillbaka på arenan, nu i rollen som veteranen som ska lyfta ett plågat Milan och få klubben att klättra i Serie A-tabellen. Hittills har han infriat alla förväntningar. Sedan ankomsten i början av året har Milan spelat oavgjort mot Sampdoria och vunnit mot Cagliari och Udinese.

Enormt intresse

Intresset för 38-åringen är enormt – även långt utanför San Siro i Milano. Enligt tidningen La Gazzetta dello Sport är Mario Rigamonti utsåld för första gången den här säsongen. Det innebär 19 500 åskådare på plats i fredagskvällens ligamatch.

Brescia uppger på sin hemsida att biljetterna såldes på tre dagar.

Milans tränare Stefano Pioli fortsätter att berömma Ibrahimovic och påpekar under dagens presskonferens på nytt hans betydelse för laget.

Med sin påverkan, sin närvaro har han gett ett mervärde. Hans professionalitet varje dag, hans attityd. Han har gjort det här laget gott. Han har gjort det här laget bra och hans lagkamrater har kopplat med honom.
Jag är inte förvånad över allt detta. Vi pratar om en mästare som har varit bland de bästa spelarna i världen under det senaste decenniet. Jag förväntade mig mycket av honom. Jag har hittat en hjälpsam och intelligent person.

"Kom hit med nyfikenhet"

Han kom hit med nyfikenhet. Han hade studerat i förväg och nu är han mer medveten om vad han kan och borde göra, säger Pioli.

Finländske landslagsmannen Simon Skrabb lämnade nyligen IFK Norrköping för Brescia. Enligt sajten Football Italia är finlandssvensken med i truppen mot Milan. Skrabb satt på bänken hela matchen när Brescia spelade 2–2 mot Cagliari i söndags, men Football Italia tror att tränaren Eugenio Corini släpper fram Skrabb mot Milan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Skiöld/TT