Utnämningen sporrar Terins

Felix Terins, 20, står mitt i en het kvartsfinalbatalj mot sitt gamla lag – men kan kalla sig vinnare redan nu. "Det är en bekräftelse för mig", säger han om att vara Årets stjärnskott.

28 mars 2019 15:30

Från en tillvaro på bänken i Dolphins till dundersuccé i Nässjö. Felix Terins fick mer än vad han hade hoppats på i Småland.

Efter sin starka säsong prisas pointguarden som Årets stjärnskott.

"Fjolårets 1,5 poäng per match har gått upp till 12,5 poäng per match och nu snackar alla om 20-åringen i Nässjö. Han skjuter treor, pull ups, tar bollen mot korgen och gör mål på alla möjliga sätt. Höjdpunkten blev 33 poäng i en match som blev den elfte bästa poängnoteringen av en spelare hela säsongen" står det i motiveringen.

När Sporten ringer upp Terins är han stolt och glad.

– Alltid kul att folk ser en och att det man gör uppskattas. Det är ett igenkännande som ger självförtroende att köra vidare, säger Terins.

Väntat?

– Nej, det var inget som jag hade väntat mig. Jag hade inte räknat med det här, att det skulle gå så bra, utan ville ha mer speltid och få en större roll. Det är en bekräftelse för mig och en belöning för allt hårt jobb jag lagt ned.

Höjdpunkten under säsongen var när Terins stoppade i 33 poäng i Nässjös segermatch borta mot Södertälje.

Dessutom småskadad.

LÄS MER: "Jag spelade med en tejpad skotthand"

Det är en bitigare och mognare Terins som vuxit med coachen Jordi Justes förtroende.

– Jag försöker bygga mer muskelmassa varje år. Det är svårt under en säsong men jag fortsätter att göra det under sommaren och bibehåller det sedan. Det har blivit mer muskler, konstaterar Terins.

Som fick kliva av första kvartsfinalen som förlorare. Terins satte sex poäng i 56–72-förlusten i Stadium Arena.

Fredag kväll ska Nässjö kvittera i hemmahallen där de knockat topplag tidigare.

– Vi slog Dolphins här tidigt på säsongen. Det enda topplag vi inte slagit är Borås. När vi får med oss publiken här är vi bra.

I första "kvarten" spelade Dolphins utan Shakir Smith.

Nu ser det ut som den snabbe amerikanen är tillbaka för att styra från bakplanen. Det ger en skön match i matchen mot Årets stjärnskott.

– Jag förbereder mig på samma sätt oavsett om han spelar eller inte. Vi gjorde bara 56 poäng senast. Franklin (Williams) som är en av våra främsta skyttar gjorde noll poäng. Det kan jag garantera att han inte gör igen, säger Terins.

Funderat något över nästa säsong och var du vill spela?

– Nej, inte än. All min fokus är på slutspelet. Det andra tar jag sedan.

Årets stjärnskott (procent av rösterna):

Felix Terins, Nässjö Basket 61%

Denzel Andersson, BC Luleå 23%

Oliver Gehrke, Jämtland Basket 10%

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung