Typisk premiär för ungt Dolphins

Dolphins är igång – men har en bit kvar att vandra.– Vi måste ha bättre fokus matcherna igenom, sa Felix Lemetti.

28 augusti 2016 19:12

Siffrorna var i sig ganska så betydelselösa. Första träningsmatchen för säsongen vanns mot Malbas med 72–67.

Felix Lemetti, talangen som hämtades från Montverde Academy High School i USA, var lagom nöjd. Det fanns ljusglimtar och det uppkom sekvenser där Dolphins måste höja sig.

– Vi tappade fokus i andra, det måste vi göra bättre framöver. Framför allt slarvade vi med roteringarna i defensiven. De fick för enkla skott, sa Felix, som stod för 13 poäng.

Dolphins var 19 poäng upp efter två perioder, 45–26, och såg ut att få en relativt enkel väg till årets första seger.

Gillar trean

Publiken i Stadium Arena fick se ett annat Dolphins än det de såg förra säsongen. Snabbare tempot och tidigare avslut, där anfallen ofta hittade trepoängsskottet.

Felix var en av flera som testade lyckan.

– Jag skjuter ganska mycket och har tränat trean en hel del, sa guarden.

Om du sammanfattar första matchen för säsongen?

– Känns kul att vara igång. Vi är fortfarande inte så samspelta som vi vill vara, men det kommer ju mer vi tränar och får vara med varandra.

Dolphins fick klara sig utan den rutinerade duon Jocke Kjellbom och Micke Lindquist. Den förstnämnde har varit iväg med landslaget och satt på läktaren under de 40 minuterna mot Malbas.

Lindquist fick kasta in handduken på grund av sjukdom.

Upp och ned

Coachen Adnan Chuk satte sig på sin vanliga plats på bänken. Diskuterade lite fram och tillbaka med Kjellbom innan de skildes åt.

Nyttigt att spela matcher utan honom?

– Både och. Han är en viktig del av laget, vår lagkapten, och att nöta in grejer med honom vore det bästa. Men samtidigt fick några andra chansen att visa upp sig. I det långa loppet kanske det var bra att spela utan honom, sa Adnan Chuk om sin centertank.

Han berömde lagets första halvlek.

– Riktigt bra för att vara den första för året.

Men sågade den andra.

– Vi spelade för mycket på resultat medan Malbas spelade hårt. Vi slarvade med smådetaljer tyvärr, sa coachen, som någon minut in i den tredje perioden fick nog och kastade pennan i backen.

– Man får inte släppa en fri lay-up två anfall i rad. Det är inte juniornivå, det är lägre än så.

"Vi fick improvisera"

Successivt åt sig Malbas närmare Dolphins efter pausvilan. När det återstod knappa två minuter sänkte gästernas Adrian Rodgers två nya poäng fram till 70–67.

Timeout Dolphins – som steppade upp och löste seger.

– Vi såg massor av saker vi måste förbättra, men också många tendenser till bra saker. I en perfekt värld vore alla skadefria och vi ville egentligen att ingen skulle gå några tyngre minuter. Vi har haft två veckor där vi tränat riktigt hårt. Vi fick improvisera lite nu och vissa fick spela mer än vad vi tänkte. Så blir det ibland, avslutade Adnan Chuk.

Poängbäst i Dolphins blev Cole Darling med 18 – 16 av dessa kom i den första halvleken.

Nästa helg spelar Dolphins borta mot Uppsala. En träningsmatch har tillkommit i kalendern. Söndagen den 11 september välkomnas AIK Basket till Stadium Arena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Svensson