Två IFK:are invalda i Hall of Fame

Ytterligare två spelare från IFK Norrköpings framgångsrika historia tar plats i Svensk fotbolls Hall of Fame.

3 december 2018 18:30

Det var inför presentationen av truppen till Januariturnén och Svenska cupens lottning som namnen offentliggjordes.

Nummer 62 i ordningen att få utmärkelsen var Knut Nordahl, nummer 63 var Kennet Andersson och nummer 64 Öster-ikonen Stig Svensson.

De två förstnämnda har spelat för IFK Norrköping. Kennet Andersson gjorde visserligen bara en halv säsong 1993 men rätt ska ändå vara rätt.

Knut Nordahl gjorde ett betydligt större avtryck på Idrottsparken, dit han värvades från Hörnefors IF 1941. Han var med och vann fem SM-guld för IFK Norrköping under sina år (1942–50) i klubben, innan han fortsatte till AS Roma (1950–52) för att därefter avsluta karriären med spel i korpen för Norrköpingspolisen och Smedby AIS (1959–61).

Knut Nordahl var även med och vann OS-guld 1948, VM-brons 1950, Svenska cupen två gånger samt den individuella Guldbollen 1949.

"Varje lagledares önskedröm – en spelare som alltid blev en förstärkning på den position han tilldelades och därmed bidrog till både OS-guld och VM-brons.", står det i motiveringen till Hall of Fame-utmärkelsen.

Knut Nordahl är näst äldst av de fyra (!) bröder Nordahl som har spelat i A-landslaget. Gunnar och Bertil (som dock aldrig spelade för IFK) finns också invalda i Hall of Fame sedan tidigare. Den "fjärde" brodern är Gösta Nordahl som också spelade för IFK. Även Göstas tvillingbror Göran gjorde en kort sejour i IFK.

Knut Nordahl föddes den 13 januari 1920 och avled den 28 oktober 1984.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh