Tunga mål fällde Sylvia i premiären

Premiären gav inget med hem – efter en svag första halvlek. "Vi blev passiva, det får jag ta på mig", sa tränaren Kim Hellberg.

6 april 2019 18:48

Det blev en match med två ansikten på Karlslund Arena men när allt var över hade hemmalaget vunnit med 3–1. Nykomlingen Sylvia hade det svårt i inledningen och kom inte alls till i den första halvleken.

– Vi var riktigt dåliga i första halvleken. Sedan bättre i andra men om man summerar var det rätt lag som vann, sa Kim Hellberg om förlusten.

Hemmalaget tryckte i inledningen och Sylvia hade svårt att komma upp i planen. Det var mycket spel på gästernas planhalva och när Furkan Motori till slut hittade in med första målet i bortre hörnet kändes det logiskt.

Var ni tagna av stundens allvar när det var premiär på den här nivån?

– Det tror jag inte. Vi blev passiva och det får jag ta på mig. Vi gick in med en lite fegare taktik, med många spelare där bak och våra spelare passiva i de positionerna. I andra hade vi mycket mer energi, svarade Kim Hellberg om hur hans unga lag (snitt på 19,4 år!) hanterade de olika halvlekarna och uppställningarna.

När Sylvia fick in en kvittering efter en timme genom Hadar Sundberg efter en hörna hade man ändå fått matchen lite dit man ville. Då var det läge för att Sylvia ändå skulle få med sig en poäng men ett friläge för Mahammad Abdni Momin ändrade på allt.

Han sprang igenom, misstänkt ren i mitten, och fick in bollen under Robin Gustavsson.

Offside eller inte? Kim Hellberg hade sin åsikt klar.

– Det kändes som det. Det målet kom i en period av matchen där jag tycker vi var bättre. Så det var synd på det målet, sa Sylviatränaren som inte ville misströsta för mycket efter premiärförlusten.

– Vi vet att vi blir bättre och bättre för varje dag.

På slutet spikade förre IFK-anfallaren Shpetim Hasani slutresultatet till 3–1.

Matchfakta

Division 1 Norra

Karslund–Sylvia 3–1 (1–0)

Målen: 1–0 (34) Furkan Motori, 1–1 (60) Hadar Sundberg, 2–1 (79) Mahammad Abdni Momin, 3–1 (88) Shpetim Hasani.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson