Tung seriestart för nykomlingen

Nio gula, två utvisningar. Däremellan passade Bylent Halili på att avgöra derbyt mellan Sleipner och Lindö. "Vi hade ett mission – vinna", säger Simon Dogan.

26 april 2019 21:46

Andra raka segern och andra raka nollan. Det verkar som favoriten Sleipner vaknat till liv.

I den derbytäta division 3-serien gick "Randigt" från 3–0 mot Eneby till att vinna med matchens enda mål mot Lindö som fått en tuff säsongsinledning.

– Jag är trött på hedersamma förluster. Vi har spelat bra fotboll i tre matcher men har problem med målskyttet, suckar Josef Massi, tränare i LFF.

Bylent Halilis fullträff strax innan halvtidsvilan skyfflade hem tre poäng till Sleipner som därmed kliver upp i tillfällig serieledning innan lördagens matcher är spelade.

– Ser man till bollinnehav så är det vi som har mest boll. Sleipner är skickliga, visst men vad har de: Två-tre chanser och gör ett mål? Vi skapar mer och jag hoppas att den där ketchupflaskan exploderar snart, fortsätter Massi.

Matchen innehöll hela nio varningar och två röda men ingen av tränarna tyckte det var en ful tillställning som riskerade att spårade ur.

– Nej, det var inget speciellt. Trots färgkartan, säger Massi.

Både Vinicius Gil De Souza Camargo och hemmalagets Ludwig Forsström fick lämna planen efter två varningar.

– Vi får se framåt och vara positiva men visst är det en viss irritation. Vi har haft rena frilägen i de här matcherna men måste utnyttja chanserna bättre, slutar LFF-coachen.

Simon Dogan berömde Lindös insats.

Matchfakta: Lindö FF–IK Sleipner 0–1 (0–1)

Målet: 0–1 (42) Bylent Halili.

Varningar, LFF: Damir Zenkovic, Ludwig Forsström, Agustin Cazarez.

IKS: Kasper Ringqvist, Laith Etawi, Johan Andersson.

Utvisning, LFF: Ludwig Forsström (två gula).

IKS: Vinicius Gil De Souza Camargo (två gula).

Domare: Anel Begovic, Norrköping.

Publik: 230.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!