Tung förlust i rivalmötet för Libk

Det var en jämn kamp matchen igenom mellan Libk och Mullsjö. Det blev dock förlust för Linköping framför en storpublik med 3–4.

29 december 2018 17:02

Det var fullt hus i Sporthallen när Libk:s sponsorer bjöd på inträdet. Med rivalmotståndarna Mullsjö på andra sidan planhalvan var det tryck på direkten, speciellt när bortalaget hade med sig en liten klack. Det var en kamp från start på planen med två lag som tog ut varandra. Det första målet kom efter sex minuter och fem sekunder när Mullsjös Rikard Eriksson gav bortalaget ledningen. Det blev mer och mer kamp på planen och en del ordväxlingar började uppstå. Med drygt en minut kvar av första perioden fick Mullsjö en straff. Den räddade Robin Laakso i Libk-målet och 0–1 stod sig perioden ut.

I den andra perioden fick Linköping med sig ett power play. Men istället för att ta vara på läget släppte de in 0–2 när Mullsjö fick till en snabb spelvändning. Resten av perioden var det Simon Palmén som hade huvudrollen. Han tryckte först in 1–2 i ett väldigt psykologiskt viktigt läge. Sedan började ett hårt ställningskrig, där Palmén klev fram igen. Den här gången genom att sätta 2–2 med ett snyggt volleymål. Matchen fortsatte jämnt men strax efter att signalen ljöd var bollen i nät bakom Laakso. Dock var det för sent och det stod 2–2 inför tredje.

Tredje perioden började med boxplay för Libk där de inte lyckades hålla borta bollen från mål. Med resultatet 2–3 blev det en kamp på nytt. Libk gav dock snabbt en replik när Adam Zetterström först missade ett öppet mål och sekvensen efter tryckte in bollen i mål med frustrationen han hade efter den första missen. Jämn, spännande och en riktig kämp.

I mitten av perioden gjorde Robin Laakso en vass räddning och därefter fick Libk en utvisning emot sig. Mullsjö fick ett hårt tryck på nytt men Linköping höll ifrån fram till när de precis var fulltaliga. Då tryckte Mullsjö in 3–4 och det var ett jagande Linköping igen. Libk tog ut målvakten och fick flera skott på mål – utan utdelning. Därmed får Libk fira nyår med en förlust i bagaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi