Tsitsipas slog ut Federer: "Jag är så stolt"

Rafael Nadal och Novak Djokovic var redan utslagna ur ATP-slutspelet i London – och på lördagen gjorde Roger Federer dem sällskap. Schweizaren förlorade semifinalen mot Stefanos Tsitsipas i två raka set.

Jag är så stolt över mig själv idag, säger den 21-årige greken.

16 november 2019 17:46

Roger Federer har vunnit ATP-slutspelet sex gånger under sin karriär, men någon sjunde titel blir det inte den här gången. För trots att 38-åringen skickade ut världstvåan Novak Djokovic ur turneringen med en imponerande insats tidigare i veckan gick han inte att känna igen i lördagens semifinal.

Stefanos Tsitsipas bröt tidigt Federers serve i både första och andra set – och inte heller med publiken i ryggen lyckades schweizaren vända på matchen. Den 21-årige greken vann semifinalen med 6–3, 6–4.

Dagens vinst är förmodligen en av mina bästa matcher den här säsongen. Det är dessa stunder jag alltid väntar på, säger Tsitsipas efteråt.
Jag uppskattade verkligen att vara ute på planen, fortsätter han.

Federers uttåg innebär att ingen ur herrtennisens ofta överlägsna topptrio (Nadal, Djokovic och Federer) når finalen i O2 Arena då både Rafael Nadal och Novak Djokovic spelat klart redan i gruppspelet.

Det är frustrerande att jag inte kunde spela bättre. Och de gånger jag kämpade mig tillbaka slängde jag bort möjligheten igen, säger Federer.

För Stefanos Tsitsipas väntar nu österrikaren Dominic Thiem i finalen. Han besegrade tyske Alexander Zverev med 7–5, 6–3 i semin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP-Reuters